Meteen naar de inhoud
Home » Wordt HHC een nieuwe trend bij vapers?

Wordt HHC een nieuwe trend bij vapers?

We willen zeker niemand aanzetten om te beginnen met vapen dat wil ik toch eerst even zeggen! Anderzijds zijn er tegenwoordig zoveel mensen die al overgestapt zijn van gewone sigaretten naar vapes (elektronische sigaretten dus) dat we er toch eens bij kunnen stilstaan.

De meeste vapers gebruiken de gewone, gekende smaakjes die letterlijk in alle geuren en kleuren komen, maar er zijn meer en meer mensen die HHC vape kopen.

Over die HHC kom ik terug onderaan het artikel maar eerst even de voor- en nadelen van vapen bekijken.

De voordelen van vapen:

  1. Minder schadelijk dan traditioneel roken: Vapen wordt vaak gezien als een minder schadelijk alternatief voor traditioneel roken. In vergelijking met tabaksrook bevat de damp van een e-sigaret minder schadelijke stoffen, zoals teer en koolmonoxide. Hoewel het niet volledig risicovrij is, kan het overstappen van sigaretten naar vapen de blootstelling aan schadelijke stoffen verminderen.
  2. Mogelijkheid om minder nicotine te gebruiken: Een van de voordelen van vapen is dat je de controle hebt over het nicotinegehalte. E-sigaretten bieden verschillende nicotinegehaltes, variërend van hoog tot geen nicotine. Het kan dus een hulpmiddel zijn bij het stoppen met roken.

De nadelen van vapen:

  1. Gezondheidsrisico’s van e-sigaretten: Hoewel vapen minder schadelijk is dan traditioneel roken, zijn er nog steeds gezondheidsrisico’s verbonden aan e-sigaretten. De damp is minder schadelijk maar bevat nog steeds stoffen zoals nicotine en andere chemicaliën.
  2. Een lage drempel voor jongeren: Een zorgwekkend aspect van vapen is de populariteit ervan onder jongeren. E-sigaretten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen bij tieners en jongvolwassenen, en er zijn zorgen dat vapen een opstapje kan zijn naar het roken van traditionele sigaretten. Die kleurtjes en geurtjes die ik hierboven reeds noemde doen daar absoluut geen goed aan.

Het is ook belangrijk om op te merken dat het wetenschappelijk onderzoek naar de langetermijneffecten van vapen nog volop in ontwikkeling is!

Wat is dan HHC?

Wel, daar kan je een hele uitleg over vinden maar het komt er op neer dat het een soort synthetische cannabis is. Blijkbaar zou je daar net als bij traditionele cannabis een soort roes van krijgen maar minder intensief. De dampen die ontstaan bij het vapen zouden ideaal zijn om dit product te gebruiken.

Je hebt sowieso veel mensen die graag wiet roken maar daarnaast zijn er ook heel veel mensen die vandaag de dag cannabis om medische redenen gebruiken en dan kan deze synthetische vorm met een vaper ook een goede oplossing zijn.

Of het effectief een trend kan worden weet ik niet want ik heb er voorlopig geen ervaring mee maar ik lees graag jullie mening in de commentaren!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!