Ik kijk heel graag naar kook programma’s maar laat ons eerlijk zijn, op de duur heb je het wel gehad met Dagelijkse Kost en co.

Toen onlangs ‘Rick Stein’s Secret France‘ op TV kwam was ik dus heel aangenaam verrast! Het is een programma waarin de Britse chef Rick Stein met de auto Frankrijk doorkruist en op zijn reis in alle streken van Frankrijk de lokale keuken (her)ontdekt.

Geen spectaculair vernieuwend concept maar wel echt goed gemaakt. Al van de eerste aflevering in Normandie zat ik een uur lang te watertanden voor mijn TV toestel! De man doet niks speciaals maar de gerechten die hij gaat eten of zelf maakt zien er gewoon zo lekker uit dat je onmiddellijk zelf in de auto wil springen en naar daar rijden.

Van het noorden gaat hij via de Champagnestreek naar de Elzas, de Jura, enz. naar het zuiden. Fantastische beelden en fantastische gerechten, ik kan het niet anders zeggen.

Frankrijk heeft echt zoveel te bieden op culinair vlak dat veel mensen nog niet eens de helft van de Franse klassiekers kennen. Ergens in het programma zegt er iemand “We hebben twee soorten keukens in Frankrijk, in het noorden bakken we met boter en in het zuiden met olijfolie.” Klopt als een bus en alles wat tussen het noorden en het zuiden ligt is al evenveel de moeite om te ontdekken.

Als je de serie niet gezien hebt kan ik alleen maar aanraden om het boek te kopen. Via Bol.com vind je het boek voor de beste prijs.

Het is een kanjer van 320 blz. met alle gerechten uit de serie en nog veel meer! Echt een aanrader! Wel opletten, het boek is niet in het Nederlands maar in het Engels.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/06/ricksteinsecret.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/06/ricksteinsecret.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodKookboekenIk kijk heel graag naar kook programma's maar laat ons eerlijk zijn, op de duur heb je het wel gehad met Dagelijkse Kost en co. Toen onlangs 'Rick Stein's Secret France' op TV kwam was ik dus heel aangenaam verrast! Het is een programma waarin de Britse chef Rick Stein...Alles voor de man met smaak!