Meteen naar de inhoud
Home » Kookboek van Rick Stein Frankrijk

Kookboek van Rick Stein Frankrijk

Ik kijk heel graag naar kook programma’s maar laat ons eerlijk zijn, op de duur heb je het wel gehad met Dagelijkse Kost en co.

Toen onlangs ‘Rick Stein’s Secret France‘ op TV kwam was ik dus heel aangenaam verrast! Het is een programma waarin de Britse chef Rick Stein met de auto Frankrijk doorkruist en op zijn reis in alle streken van Frankrijk de lokale keuken (her)ontdekt.

Geen spectaculair vernieuwend concept maar wel echt goed gemaakt. Al van de eerste aflevering in Normandie zat ik een uur lang te watertanden voor mijn TV toestel! De man doet niks speciaals maar de gerechten die hij gaat eten of zelf maakt zien er gewoon zo lekker uit dat je onmiddellijk zelf in de auto wil springen en naar daar rijden.

Van het noorden gaat hij via de Champagnestreek naar de Elzas, de Jura, enz. naar het zuiden. Fantastische beelden en fantastische gerechten, ik kan het niet anders zeggen.

Frankrijk heeft echt zoveel te bieden op culinair vlak dat veel mensen nog niet eens de helft van de Franse klassiekers kennen. Ergens in het programma zegt er iemand “We hebben twee soorten keukens in Frankrijk, in het noorden bakken we met boter en in het zuiden met olijfolie.” Klopt als een bus en alles wat tussen het noorden en het zuiden ligt is al evenveel de moeite om te ontdekken.

Als je de serie niet gezien hebt kan ik alleen maar aanraden om het boek te kopen. Via Bol.com vind je het boek voor de beste prijs.

Het is een kanjer van 320 blz. met alle gerechten uit de serie en nog veel meer! Echt een aanrader! Wel opletten, het boek is niet in het Nederlands maar in het Engels.

Facebook Comments Box

1 reactie op “Kookboek van Rick Stein Frankrijk”

  1. Op basis van de cover dacht ik eerst dat dit een boek met Amerikaanse recepten was! Ik denk door de kleuren!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!