Witte pens (beuling) eten we meestal in de winter met een stevige portie appelmoes maar je zal zien dat deze witte pens met spek op de BBQ ook een goede combinatie is.

Dit kan je geven als hoofdgerecht maar het kan ook perfect dienen als een BBQ hapje dat op voorhand gegeven wordt. Als je kiest voor een hoofdgerecht laat je de pensen na het grillen in zijn geheel en anders kan je ze in schijfjes snijden zodat de mensen ze met prikkertjes kunnen opeten.

Recept Witte pens met spek op de BBQ

Om te beginnen heb je de witte pens nodig. Koop pensen die niet te dun zijn aub! Het vlees moet goed gaar zijn maar de bedoeling is toch dat het ook wat sappig blijft.

Ik heb in de titel gezet dat het met spek is maar daar kan je mee variëren. Gedroogde ham of bv. filet d’Anvers zal ook prima werken. Wat voor jou het beste lijkt is goed.

  • 2 witte pensen
  • enkele dunne sneetjes spek
  • mosterd

Maak met een mes overlangs een snee in de pensen. Strijk nu flink wat mosterd tussen de snede en knijp de worsten terug dicht.

Wikkel het spek rond de worsten en zorg dat het goed blijft kleven.

witte beuling op de BBQ

Je kan deze worsten grillen direct boven de kolen maar draai regelmatig om zodat er niks kan aanbranden. Je zal zien dat de worsten terug wat opengaan daar waar je gesneden hebt maar dat is niet erg.

Als ze licht bruin beginnen worden zijn ze klaar en kan je ze direct opdienen als barbecue hapje of als hoofdgerecht.

witte pens met spek op de BBQ

 

Wie nog goede tips heeft voor barbecue recepten met witte pens mag deze altijd in de commentaren zetten.

Lees ook onze andere barbecue recepten een keer!

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/04/barbecue-witte-pens.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/04/barbecue-witte-pens.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQWitte pens (beuling) eten we meestal in de winter met een stevige portie appelmoes maar je zal zien dat deze witte pens met spek op de BBQ ook een goede combinatie is. Dit kan je geven als hoofdgerecht maar het kan ook perfect dienen als een BBQ hapje dat op voorhand...Alles voor de man met smaak!