Champagne Alain Littiere is een champagnehuis in het kleine dorpje Oeuilly.

Het dorpje staat bekend als een bloemendorp maar gezien het feit dat wij er waren in maart hebben we daar niet veel van gezien. De degustatieruimte van Alain Littiere ligt helemaal aan de rand van het dorp, vlak naast een iets drukkere baan. Het ziet er niet uit als een typische champagneboerderij maar het lijkt eerder een soort grote loods. Op zich maakt dit helemaal niks uit natuurlijk maar ik geef het even mee zodat je er zeker niet voorbij rijdt als je Littiere wil gaan bezoeken.

Degusteren bij champagne Alain Littiere

Ik had op voorhand een afspraak gemaakt met mevrouw Littiere dus op het afgesproken uur stond zij ons al op te wachten. Ik geef iedereen de raad om overal op voorhand een afspraak te maken maar hier is het echt wel nodig! De Littieres wonen niet op het degustatie adres dus zo maar binnen springen zal niet lukken.

Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat je dat op één of andere manier ook wel voelt. De degustatieruimte is op zich wel mooi en modern maar omdat het ook wat afgelegen ligt aan de rand van het dorp doet alles zowat kil aan.

De champagnes van Alain Littiere

Uiteraard ga je niet naar een champagnehuis om de architectuur te bewonderen maar wel om te proeven en te kopen. Mevrouw Littiere is een aangename gastvrouw en na een korte inleiding kon het proeven beginnen.

De eerste champagne in rij is de Carte d’Or. Uitstekende champagne maar niet de beste die ik geproefd heb. Persoonlijk vond ik de Cuvée Grande Réserve net iets beter dus die heb ik me dan ook aangeschaft.

Ondertussen heb ik deze al op een paar gelegenheden geserveerd en iedereen is het er over eens dat deze Grande Réserve een bijzonder lekkere champagne is.

Opdracht geslaagd dus wat mij betreft. Ik heb weer een goede en betaalbare champagne gevonden.

Jammer wel dat we de andere champagnes in hun gamma niet aangeboden kregen.

Voor meer info over Alain Littiere kan je terecht op hun website:

http://www.champagne-alain-littiere.com/

oeuilly-champagnealain-littiere-champagne

In onderstaande artikels staat nog veel meer informatie over de Champagnestreek:

Logeren in de Champagnestreek

De Champagnestreek bezoeken

Indien u vragen hebt over Alain Littiere of de Champagnestreek kan u ze stellen via de comments.

champagne-alain-littiere

champagnes-alain-littiere

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/oeuilly-champagne.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/oeuilly-champagne.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagneChampagne Alain Littiere is een champagnehuis in het kleine dorpje Oeuilly. Het dorpje staat bekend als een bloemendorp maar gezien het feit dat wij er waren in maart hebben we daar niet veel van gezien. De degustatieruimte van Alain Littiere ligt helemaal aan de rand van het dorp, vlak naast...Alles voor de man met smaak!