Meteen naar de inhoud
Home » Amrut single malt

Amrut single malt

AmrutVandaag whisky uit India. Geen recente bevlieging van een stel zakenmannen op zoek naar snel geld. De mannen van Amrut zijn al sinds 1948 bezig met het brouwen van whisky. Whiskymakers die er amper een jaartje na het ontstaan van hun land mee begonnen zijn dus.

Het beste van twee continenten

Om whisky te maken begin je altijd bij het belangrijkste: het water. Er zijn zelfs Japanse brouwerijen die Schots water met een tanker gaan ophalen om hun whisky te maken. Bij Amrut hebben ze dat niet nodig; daar hebben ze sowieso al speciaal water in de buurt: smeltwater van de Himalaya. Voorwaar uniek.

Vervolgens rijpen ze in vaten in het Indische broeierig hete klimaat. Dat heeft als voordeel dat het natuurlijk een pak sneller begint te borrelen dan in het regenachtige Schotland. In Bangalore, op 3.000 meter hoogte bovendien, dat scheelt alvast enkele jaren. Het product kan dus een pak sneller op de markt worden gegooid. Omdat de rijping toch ook nog even volgens de regels van de oude Schotse kunst moet gebeuren, worden de vaten nadien nog naar Europa getransporteerd. Daar worden ze -op een geheime locatie – nog een tijdje gelegd om rustig (en ik citeer de brouwerij “het exotische met het boeiende te combineren”).

Smaak

Door vele kenners als uitmuntend bestempeld. Een ietwat aparte smaak wel. Mijn cup of tea is het alvast niet. Het eikenhout is me wat te overheersend en de kruidigheid zal wel typisch Indisch zijn, maar echt bekoren kan het me toch niet.

Technische fiche

46 %

kleur: goudgeel

Amrut Distilleries

amrutwhisky.co.uk

Prijs: rond de € 30,00

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: