Wat is het verschil tussen Marokkaans brood en Turks brood? Die vraag kwam tijdens een etentje spontaan naar boven en niemand die het antwoord wist, ik ook niet. Hoog tijd dus om eens wat onderzoek te doen.

Turks brood kende ik wel. Als ik een BBQ organiseer ga ik ‘s morgends altijd naar de stad voor een paar verse Turkse broden. Het is eens iets anders dan een stokbrood en het gaat goed samen met de verschillende sausjes.

Van Marokkaans brood had ik eigenlijk nog nooit gehoord maar kijk, het bestaat.

Turks brood Marokkaans brood

Turks brood is een rond of ovaal en plat brood. Het heeft ongeveer de grootte van een pizza. De Turkse naam voor dit brood is Pide. Het heeft een dunne korst waardoor het heel luchtig is. Meestal wordt dit gegeten met vlees en groenten ertussen, denk aan kebab en pita.

Pide is altijd wit brood en er is altijd sesamzaad op.

Marokkaans brood is ook een plat en rond brood. Het verschil met Turks brood is dat het kleiner en harder is.

Veel meer verschillen kon ik op internet niet terugvinden dus als er een Turk of Marokkaan met kennis van zaken dit artikel leest, laat even weten in de comments welke verschillen er nog zijn.

Recept tip Turks brood

Zoals eerder gezegd is het Turks brood uiterst geschikt voor bij een BBQ maar je kan er nog andere leuke zaken mee doen.

Als je gasten hebt en je wil een paar hapjes tussendoor geven kan je dit doen met een paar Turkse broden en broodbeleg.

Snij de broden in partjes en doe op elk part een ander beleg, eisalade, kaas, vleessalade, enz.

Leg nadien de stukken terug op zijn plaats zodat je terug de mooie ronde vorm hebt en serveer het op die manier aan je gasten.

 

Turks brood

 

Als je zelf nog een goede tip hebt voor een recept met Turks of Marokkaans brood, laat het weten hieronder!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/03/turks-brood-1.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/03/turks-brood-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbroodWat is het verschil tussen Marokkaans brood en Turks brood? Die vraag kwam tijdens een etentje spontaan naar boven en niemand die het antwoord wist, ik ook niet. Hoog tijd dus om eens wat onderzoek te doen. Turks brood kende ik wel. Als ik een BBQ organiseer ga ik 's morgends...Alles voor de man met smaak!