Pickles op tafel. Devos Lemmens? Of toch al eens het ambachtelijke De Kroon met hun pickles aangedurfd? Voor de liefhebbers van het zure sausje: maak zélf je eigen pickles.
Ingrediënten
- we knallen er ruim een kilo vruchten in. Allemaal uit blik, want de pickles moeten nadien wel even bewaren.
- 250 gr. ananas uit blik / 250 gr. abrikozen uit blik / 250 gr. vijgen uit blik / 250 gr. perzikken uit blik
- daarbij nog een klein potje (goed 100 gr.) van die knalrode cocktailkersjes
- theelepeltje piment (om je te helpen hebben we er een foto naastgezet. Je kan t ook gewoon in poedervorm vinden).
- kruidnagel
- 1 stuk kaneel
- 80 gr basterdsuiker (dat is van die bruine)
- 125 cl. azijn; om het lekker zuur te maken
- 4 cl. brandy (brandewijn voor zij die t graag op z’n oerNederlands willen)
- goed snuifje zout
Aan de slag
6-packs legt gerechtjes uit in zes stappen.
- Vruchten goed laten uitlekken. Let op: het vruchtensap niet laten weglopen. Dat heb je nog nodig en wel nu meteen!
- Kruiderijen samenbinden in een dun doekje en in al dat vruchtensap gooien. Ook suiker, azijn en zout toevoegen. Héél langzaam aan de kook brengen en nog 10 minuten, bijna kokend laten trekken.
- Daarna pas de vruchten en de kersen toevoegen. (anders kook je ze helemaal plat)
- Again 10 minuten laten trekken op een zacht (heel zacht) vuurtje. Pan van het vuur en rustig laten afkoelen. Het kruidenzakje mag je er al uitvissen
- Afdekken en na het afkoelen pas de brandy toevoegen. Nu in glazen potten doen en deze in de koelkast zetten.
- In theorie kan je ze een maand na productie nog eten, maar als je deze stappen goed hebt gevolgd, staat dit nooit een maand in je koelkast !
Facebook Comments Box