Pastinaak is een wit-beige wortel die je in allerlei bereidingen kan gebruiken maar ik gebruik pastinaak het liefst in een superlekkere soep. Deze groente is lange tijd “vergeten” geweest maar is sinds een paar jaar weer helemaal hip! Als je het goed klaarmaakt kan je pastinaaksoep gemakkelijk op tafel zetten bij  een feestmaaltijd.

Deze smeuïge soep heeft een ietwat zoete smaak en je kan eigenlijk nog allerlei ingrediënten toevoegen. Ik heb al versies met wortel, appel, knolselder, enz. gezien maar hieronder geef ik jullie een basisrecept mee waarmee je altijd scoort. Persoonlijk doe ik er graag wat gebakken spekjes of verse peterselie in om af te werken.

pastinaaksoep

Recept Pastinaaksoep

Een basisrecept had ik gezegd dus veel heb je niet nodig…

Ingrediënten

  • 2 pastinaken in geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 1 à 2 uien in stukjes gesneden
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • peper, zout en een beetje nootmuskaat
  • bakboter

Bereidingswijze

Laat een flinke klont boter in een grot pot smelten en laat daarin de ui even stoven. Doe er na een tijdje de aardappel en de pastinaken bij.

Schep gedurende een paar minuten de groenten een paar keer om en doe er dan de kippenbouillon bij.

Laat de soep ongeveer een half uur goed koken en mix ze dan fijn.

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en bijkruiden tot het goed is voor jou.

Verdeel de hete soep over de soepborden en werk af met gebakken spekjes, verse peterselie of …

 

En? Overtuigd? Dan moet je deze zeker eens maken! Als je zelf een goed recept hebt mag je dat altijd laten weten in de commentaren.

pastinaak

Helemaal bovenaan zei ik al dat je met pastinaak nog vanalles kan maken, via deze link vind je nog een heel deel lekkere recepten.

Op zoek naar andere lekkere soepen? Kijk dan eens bij het overzicht van onze soep-recepten!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/11/pastinaaksoep.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/11/pastinaaksoep.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodpastinaak,pastinaaksoep,Recept,soepPastinaak is een wit-beige wortel die je in allerlei bereidingen kan gebruiken maar ik gebruik pastinaak het liefst in een superlekkere soep. Deze groente is lange tijd 'vergeten' geweest maar is sinds een paar jaar weer helemaal hip! Als je het goed klaarmaakt kan je pastinaaksoep gemakkelijk op tafel zetten...Alles voor de man met smaak!