In de zomer is het heb je geen zin in maaltijden waarvan het zweet je uitbreekt. Soepen en stamppotten bijvoorbeeld. Veel lekkerder is het om een frisse maaltijd te eten, wat wel goed vult. Sushi is dan een prima optie. Wel duur om af te halen. En omdat het heel makkelijk zelf te maken is (met verschillende ingrediënten om meerdere smaken te krijgen), is hier een recept. Met natuurlijk een bijpassend drankje.

Sushi – wat heb je nodig?

Heel simpel eigenlijk: je kunt sushi vullen met wat je maar wilt. Maar om het je makkelijk te maken als je het voor het eerst gaat doen, is hier een lijstje met ingrediënten voor een sushiroll:

  • norivellen
  • 500 gram sushirijst met rijstazijn
  • mayonaise
  • sesamzaad
  • chilivlokken of chilipoeder
  • komkommer
  • krabsticks
  • wortel
  • paprika
  • avocado

De bereiding

Het maken van een sushiroll is ook niet zo moeilijk. Je kunt in de winkel een pakket kopen waar de basisingrediënten al in zitten. De nori, rijst, azijn, gember, wasabi en sojasaus.
De rijst kook je in ruim water. Zo’n 750 milliliter. Kook het voor 15 minuten en laat het goed afkoelen daarna. Voeg daarna 6 eetlepels rijstazijn toe.
Leg een norivel plat op je snijplank, met de ruwe kant naar boven. Verdeel een vierde deel van je rijst op het vel.
Beleg het dan verticaal met reepjes groenten zoals de wortel, komkommer en paprika. Voeg dan ook reepjes krab toe en avocado. Daaroverheen doe je een dikke sliert mayonaise. Chilipoeder of chilivlokken voor wat pit en sesamzaadjes voor de Oosterse smaak. Rol het vel nu op, netjes over je vulling heen, zodat je over de hele rol vulling hebt. Snijd de rol in plakken en daar is je maaltijd!
Je kunt eigenlijk alles als vulling gebruiken. Kip of garnaal is ook erg lekker, met chilisaus bijvoorbeeld!

zelf sushi maken recept

Sake bij je sushi

Als je dan toch lekker bezig bent: maak meteen een bijpassende cocktail. Sake is een drank dat bij Oosters eten past. Maar je kunt er ook verschillende cocktails van maken. Deze lychee sake is lekker zoet en fris. Perfect voor bij je sushi dus!

  • 100 milliliter lycheesap (uit blik is prima)
  • 200 milliliter sake
  • 2 eetlepels honing of siroop
  • 2 ijsblokjes
  • 1 lychee voor garnering

 

Geniet van je zomerse maaltijd!

 

Dit recept hebben we gekregen van Ineke van The Stout Journal.
Volg je
The Stout Journal al op Social Media?

 

https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/06/sushirollen.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/06/sushirollen.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodRecept,sake,sushiIn de zomer is het heb je geen zin in maaltijden waarvan het zweet je uitbreekt. Soepen en stamppotten bijvoorbeeld. Veel lekkerder is het om een frisse maaltijd te eten, wat wel goed vult. Sushi is dan een prima optie. Wel duur om af te halen. En omdat het...Alles voor de man met smaak!