Niet teveel ervaring met vegetarische gerechten? Geen zin om naast je gewone gerecht nog 3 uur extra in de keuken te staan voor die ene gast met een vegetarische voorkeur?
Dit schoteltje helpt je meteen uit de nood!
Snel klaar en je vegetarische vriend(en) zijn ineens ook weer blij.
Ingrediënten
- aubergine
- ui
- 2 tenen look
- 2 stengels prei
- 5 tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 350 gr. gekookte rijst (lange korrel).
Aan de slag
- Aubergine in blokjes snijden, bestrooien met grof zout en kwartiertje laten staan. (Je mag de rijst ook al opzetten nu.)
- Snipper de ui en de knoflook en hak de prei in fijne ringetjes.
- Pel de tomaten (blancheren in kokend water lukt prima) en snijd in stukjes.
- Aubergineblokjes afspoelen
- Gooi de ui, de look en de aubergine in de wok en laat alles wat fruiten. Nadien doe je de prei er nog bij.
- Tomatenpuree er onder mengen en de tomatenblokjes en rijst er onder mengen. Kruiden met peper en zout. 5 minuutjes wachten en klaar.
Indien je wilt doe je er op het laatste nog wat tijm erbij. Basilicum is ook lekker, peterselie ook.
Simpeler kan niet, veel sneller ook niet. Vegetarisch, makkelijk en gezond.
Varianten
- Wil je per sé vegetarisch koken maar wil er iemand absoluut vlees? Gewoon wat kippenblokjes er bij doen.
Facebook Comments Box