Meteen naar de inhoud
Home » Arrogant Bastard Ale

Arrogant Bastard Ale

Deze kon ik niet laten staan! Arrogant Bastard Ale, ik voelde mij op één of andere manier direct aangesproken.

Ik kwam de fles tegen toen ik in Miami in een liquor store terecht kwam. Tussen de vele flessen bier die er stonden viel deze onmiddellijk op. Het gaat over een American Strong Ale met een alcohol percentage van 7,2%.

Het bier is gemaakt door de Stone Brewing Co., een ambachtelijke brouwerij die nog maar sinds 1996 bestaat. Echt klein zullen ze niet zijn want op de site staat dat het de snelst groeiende ambachtelijke brouwerij van Amerika is! In Europa kan je hun producten voorlopig enkel vinden in Noorwegen, Engeland en Duitsland.

 

Arrogant Bastard in de liquor store

De makers zelf gaan er van uit dat ze nogal een goed bier gemaakt hebben want dit zijn de eerste zinnen van een tekst achteraan op de fles:

This is an aggressive beer. You probably won’t like it. It is quite doubtful that you have the taste or sophistication to appreciate an ale of this quality and depth… 

Of het zo’n vaart loopt lees je hieronder.

Hoe arrogant is dit bier?

Ik heb het bier gekocht in een liquor store dus ik weet niet welke de bijhorende glazen zijn. In het appartement waar ik zat heb ik dan maar de glazen genomen die volgens mij het meest geschikt waren, 2 grote kuipen waar veel bier in kan.

De fles bevat 22 ounce wat overeen komt met 650 ml bier. Vooraan staat het logo met daaronder de slogan “You’re not worthy”. Achteraan staat een ludieke tekst waarin de makers je proberen overtuigen hoe speciaal hun bier wel is.

De kleur is rood-bruin en bij het uitgieten komt er een mooie schuimkraag op. Ik ben enorm slecht in smaken beschrijven maar de eerste slok deed me vol en fruitig aan. Je proeft dat er veel alcohol in het bier zit! Voor een Amerikaans bier is dit allicht bijzonder maar als je gewend bent aan de Belgische bieren is het minder bijzonder. Het is lekker en het is goed gevonden maar daar blijft het bij…

Opnieuw, ik ben niet goed in degusteren dus laat me zeker weten wat jullie bevindingen zijn als je het al geproefd hebt.

Op Ratebeer en BeerAdvocate krijgt het in ieder geval goede punten.

Op hun website vind je meer info over het ontstaan en over de andere varianten: http://www.arrogantbastard.com/

Arrogant Bastard Ale

 

Ik heb een mail gestuurd naar de brouwerij met de vraag of er ook plannen zijn om het bier in Nederland en Belgie te verdelen. Als ik een antwoord krijg laat ik het hier weten.

 

Facebook Comments Box
Tags:

1 reactie op “Arrogant Bastard Ale”

  1. Ik heb die ook geproefd en enig woord dat ik voor deze bier hebt is : bizar. Smaakt niet slecht, vrij sterke smaak van verbrande koffie beetje Guiness achtig maar minder roomige. Maar in ieder geval niet te vinden in België.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!