Bier en  wielrennen… De ideale combinatie! Niet voor de renners natuurlijk maar wel voor de rest van de wereld.

Daarom vroeg ik me af of er zoiets bestaat als een ‘bier van de Ronde van Vlaanderen’. Ik heb één en ander opgezocht en een officiëel Ronde-bier heb ik voorlopig niet gevonden, raar eigenlijk dat Wouter Vandenhaute daar nog niet aan gedacht heeft.

Ik heb op internet wel een paar bieren gevonden die eventueel in aanmerking kunnen komen voor deze mooie titel.

Giesbaargs Muurken: De muur van Geraardsbergen, jarenlang het symbool van de Ronde maar nu dus niet meer. Jammer voor dit biertje maar het komt dus niet meer in aanmerking. Meer info over het Giesbaargs Muurken vind je op hun website.

Flandrien: In de brasserie van het Centrum van de Ronde van Vlaanderen kan je Flandrien bier drinken. Van waar dit bier komt is me echter een raadsel. Vroeger werd het gebrouwen in Brouwerij Louwaege in Kortemark maar deze brouwerij bestaat niet meer. Ik vind op internet ook geen verdere informatie. De term Flandrien slaat bovendien ook niet enkel op de Ronde. Het is een term die gegeven wordt aan renners die altijd in de aanval gaan, vooral in de zware koersen in Vlaanderen.

Gelukkig heb ik nog een derde kanshebber gevonden en die verdient volgens mij wel de titel ‘Bier van de Ronde van Vlaanderen’.

Het bier van de Ronde is …. Kwaremont bier

Kwaremont bier

Kwaremont bier Kwaremont is het bier van de kopman.
Die bergen verzet met de koppigheid van een kind.

Kwaremont is het bier van de ambitie.
Van de passie die volhoudt met de kop in de wind.

Kwaremont is het bier van de liefhebber.
Want elke overwinning is een beloning voor iedereen.

Kwaremont is waarvoor je tot het uiterste gaat.
Want zoals de Oude Kwaremont, zo is er geeneen.

Dat krijg je te lezen als je op de site van Kwaremont bier komt. Met zo een intro kunnen we niet anders dan dit bier de titel geven. Het gaat over een blond bier met een alcohol percentage van 6,6%. Dit bier wordt gebrouwen door brouwerij De Brabandere.

Ik heb het voorlopig nog niet geproefd maar op de site lees ik verder dat het een karaktervol en pittig volmoutbier is.

Hieronder staat nog een filmpje dat ik van de site geplukt heb:

Wie meer info heeft over het Flandrien bier of wie het Kwaremont bier al geproefd heeft is uiteraard welkom om zijn kennis te delen via de commentaren.

UPDATE:

Ondertussen geproefd. Zal zeker niet mijn lievelingsbier worden maar in het gezelschap zaten verschillende mensen die het vrij goed vonden.

kwaremont bier

Volg mij op Social Media:https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/rondevanvlaanderenbier.bmphttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/rondevanvlaanderenbier.bmpKristofDrankbierBier en  wielrennen... De ideale combinatie! Niet voor de renners natuurlijk maar wel voor de rest van de wereld. Daarom vroeg ik me af of er zoiets bestaat als een 'bier van de Ronde van Vlaanderen'. Ik heb één en ander opgezocht en een officiëel Ronde-bier heb ik voorlopig niet...Alles voor de man met smaak!