Meteen naar de inhoud
Home » Host een dinner party met een twist

Host een dinner party met een twist

Etentjes voor vrienden organiseren is altijd leuk. Op voorhand nadenken over de menukeuze, leuke tafeldecoratie creëren, voldoende drank in huis halen, gepaste muziek voorzien … Maar soms mag het eens wat anders zijn. Zie hier onze tips voor een etentje met een originele twist!

1. Wijnproeverij

Kennen jij en je vrienden wel ‘iets’ van wijn en hechten jullie belang aan wijnen die goed afgestemd zijn op het eten? Dan kan het leuk zijn daar een spelletje aan te koppelen. Maak bijvoorbeeld een selectie van een vijftal witte wijnen, zoals een pinot gris, een sauvignon blanc, een chardonnay, een pouilly fuissé en een riesling. Laat je vrienden de wijnen proeven, zonder dat ze weten welke wijn in welk glas zit. Iedereen beoordeelt de wijnen op basis van geur, smaak en kleur en bepaalt zo welke wijn bij welk glas hoort. Wie scoort het beste op de test?

dinner party

2. Geblinddoekt eten

Je kan aan de wijntest ook een eettest koppelen. Maak verschillende amuses of kleine hapjes met verrassende ingrediënten en laat je gasten raden wat voor hapje het is. Werk eventueel met multiple choice antwoorden indien het anders te moeilijk zou zijn. Vergeet geen foto’s te nemen van je vrienden die geblinddoekt eten! Zo kunnen jullie achteraf nog nagenieten van dit leuke moment.

3. Samen koken

Een leuke manier om jullie band te versterken als vrienden, en af te wijken van de klassieke rolverdeling tijdens een etentje, is om je gasten te betrekken bij het koken. Spreek bijvoorbeeld af dat de vrouwen het voorgerecht maken, de mannen het hoofdgerecht en dat jullie met z’n allen het nagerecht maken. Plezier in de keuken gegarandeerd!

4. Speel een spel

Houden je vrienden wel van een spelletje tijdens een etentje? Dan kan het na het eten fijn zijn een gezelschapsspel à la Escape Room, Pictionary of Cluedo te spelen. Zo omzeil je het klassieke koffie- en theemoment waarbij je vaak de neiging hebt om in te dommelen.

5. Karaoke

Om karaoke te doen, hoef je heus niet op café te gaan. Thuis karaoke doen, is net zo leuk. Installeer een karaoke app zoals Smule, Star Maker, Voloco, Yokee of KaraFun op je smartphone en verbind je bluetooth speaker met je mobiele telefoon. Zing klassiekers als “I Want to Break Free” van Queen, “I Want It That Way” van de Backstreet Boys of “Mambo No. 5” van Lou Bega. Dé leukste manier om een geslaagde avond af te sluiten.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!