Een badkamer is normaal gezien heel duurzaam maar op de lange duur zal je ze toch moeten vervangen. Hiervoor kan je natuurlijk heel wat winkels aflopen maar tegenwoordig is het veel interessanter om je spullen online te bestellen en ze dan zelf te plaatsen of om ze te laten plaatsen door een vakman in de buurt.

Wie een beetje rondkijkt vindt zeker een webshop waar je de ideale spullen voor je nieuwe badkamer kan vinden. Ik was onlangs nog op zoek naar een douche en een toilet en die heb ik ook online gevonden!

Inloopdouche of douchecabine?

Wil je een inloopdouche of een douchecabine? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Voor beiden valt iets te zeggen en beiden hebben hun voor- en nadelen.

Persoonlijk zou ik in eerste instantie altijd kiezen voor een inloopdouche maar daarvoor moet je genoeg plaats hebben. Ik heb reeds een inloopdouche in mijn eigen badkamer maar in de badkamer van de kinderen is er niet genoeg plaats voor. Als je de inloopdouche te kort maakt heb je redelijk wat last van spatten op de badkamervloer. Op zich niet zo erg maar wel iets waarmee je rekening moet houden.

In de kinderbadkamer kan ik ook de verluchting niet vlak boven de douche plaatsen en dat gaat ervoor zorgen dat de badkamer altijd aangedampt is. Opnieuw, geen drama maar weer iets om rekening mee te houden.

Als dat in jouw badkamer geen probleem is dan zou ik zeggen: “Koop een inloopdouche!”

Zelf ga ik dus kiezen voor een douchecabine voor bij de kinderen. Vandaag zijn er echt wel heel coole modellen op de markt dus iedereen zal zeker een gepast model vinden.

Bij mij is het dus de bedoeling dat enkel de kinderen deze douche gaan gebruiken dus het feit dat het minder ‘open’ is, is totaal geen probleem. Op een paar minuten zijn ze terug uit de douche dus zij liggen er niet wakker van.

Ik heb lang getwijfeld of ik geen cabine zou nemen met massagejets in maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Tegenwoordig zijn deze modellen helemaal niet zo duur meer dus wie dat wel wil kan dit perfect bestellen.

Conclusie: Zowel een inloopdouche als een douchecabine hebben hun voordelen maar veel hangt af af van de plaats die je hebt in je badkamer.

Hangtoilet of staand toilet?

Naast een douche had ik ook nog een toilet nodig. Hier moest ik ook weer rekening houden met de plaats in de badkamer en ik heb uiteindelijk gekozen voor een traditioneel toilet. Ik had liever een hangtoilet gehad maar daarvoor moest ik ergens het reservoir kunnen inbouwen en helaas was dat iets te ingewikkeld voor mij.

Zelfde conclusie als hierboven: Ook een toilet kiezen heeft veel te maken met de plaats die je hebt in de badkamer!

Laat in de commentaren gerust maar weten of jullie zelf ook van die moeilijke keuzes hebben moeten maken tijdens het vernieuwen van de badkamer.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/12/douche.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/12/douche.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofLifestyleEen badkamer is normaal gezien heel duurzaam maar op de lange duur zal je ze toch moeten vervangen. Hiervoor kan je natuurlijk heel wat winkels aflopen maar tegenwoordig is het veel interessanter om je spullen online te bestellen en ze dan zelf te plaatsen of om ze te laten...Alles voor de man met smaak!