Ga terug

Zalm met tomatensaus en erwten

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 stukken zalm
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 1 handvol erwten (diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tle zout
  • 1 tl harissa
  • 1 tl paprika poeder
  • 200 ml water

Instructies
 

  • Verwarm een beetje olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
  • Bak de uien en knoflook glazig in 1-2 minuten.
  • Voeg de paprikastukjes toe en bak het mee voor 2 a 3 minuten.
  • Voeg de in stukken gesneden tomaten en de kruiden erbij en roer het goed door.
  • Doe het water erbij en laat de saus een tiental minuten pruttelen.
  • Snij nu de zalmfilets in blokjes en doe die bij de saus. Laat een paar minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Voeg als laatste de erwten toe en laat nog een tweetal minuten pruttelen met deksel. Roer alles nog eens door eerst.
  • Afwerken met 2 schijven citroen en eventueel verse peterselie.
Trefwoord erwten, tomatensaus, zalm