Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm met tomatensaus en erwten
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Keuken
Mediterraan
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
2
stukken
zalm
500
gram
tomaten
1
rode paprika
1
ui
2
tenen
look
1
handvol
erwten (diepvries)
1/2
citroen
1
tl
ras el hanout
1/2
tl
komijn
1
tle
zout
1
tl
harissa
1
tl
paprika poeder
200
ml
water
Instructies
Verwarm een beetje olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
Bak de uien en knoflook glazig in 1-2 minuten.
Voeg de paprikastukjes toe en bak het mee voor 2 a 3 minuten.
Voeg de in stukken gesneden tomaten en de kruiden erbij en roer het goed door.
Doe het water erbij en laat de saus een tiental minuten pruttelen.
Snij nu de zalmfilets in blokjes en doe die bij de saus. Laat een paar minuten pruttelen met deksel op de pan.
Voeg als laatste de erwten toe en laat nog een tweetal minuten pruttelen met deksel. Roer alles nog eens door eerst.
Afwerken met 2 schijven citroen en eventueel verse peterselie.
Trefwoord
erwten, tomatensaus, zalm