Meteen naar de inhoud
Home » Griekse rijst met spinazie

Griekse rijst met spinazie

De Griekse keuken thuis op je bord met een eenvoudig receptje? Dan moet je dit proberen! Werkt altijd en smaakt fantastisch.

Eigenlijk kan je dit perfect eten als een vegetarisch gerecht maar ik eet het liefst met een stukje lamsburger er bij zoals je op de foto kan zien.

griekse-rijst-met-spinazie

Hoe maak je Griekse rijst?

flinke scheut olijfolie
2 uien, fijngehakt
300 gr spinazie
2 grote tomaten, grof gehakt
een halve liter water
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
zout en peper naar smaak
feta
8 eetlepels ongekookte witte rijst met lange korrel

Doe een halve liter water in een pot en breng aan de kook. Meng de knoflook, tomatenpuree, bouillonblokje, zout en peper erdoor. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het water tot de helft gereduceerd is.

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien zacht. Meng de spinazie erdoor en roer de tomaten erdoor. Laat de groenten 5 minuten zachtjes sudderen.

Roer de rijst en resterend water door het spinaziemengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen, tot de rijst zacht en luchtig is.

Dien de rijst op en kruimel de feta erover. Indien gewenst kan je ook een beetje citroensap erover doen.

Zoals hierboven al gezegd kan je dit eten als een vegetarisch hoofdgerecht maar een stukje lamsvlees past hier ook perfect bij!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: