De Griekse keuken thuis op je bord met een eenvoudig receptje? Dan moet je dit proberen! Werkt altijd en smaakt fantastisch.
Eigenlijk kan je dit perfect eten als een vegetarisch gerecht maar ik eet het liefst met een stukje lamsburger er bij zoals je op de foto kan zien.
Hoe maak je Griekse rijst?
flinke scheut olijfolie
2 uien, fijngehakt
300 gr spinazie
2 grote tomaten, grof gehakt
een halve liter water
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
zout en peper naar smaak
feta
8 eetlepels ongekookte witte rijst met lange korrel
Doe een halve liter water in een pot en breng aan de kook. Meng de knoflook, tomatenpuree, bouillonblokje, zout en peper erdoor. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het water tot de helft gereduceerd is.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien zacht. Meng de spinazie erdoor en roer de tomaten erdoor. Laat de groenten 5 minuten zachtjes sudderen.
Roer de rijst en resterend water door het spinaziemengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen, tot de rijst zacht en luchtig is.
Dien de rijst op en kruimel de feta erover. Indien gewenst kan je ook een beetje citroensap erover doen.
Zoals hierboven al gezegd kan je dit eten als een vegetarisch hoofdgerecht maar een stukje lamsvlees past hier ook perfect bij!