Meteen naar de inhoud
Home » Welke wijn bij kaas

Welke wijn bij kaas

Ik ben er zeker van dat iedereen zich wel al eens afgevraagd heeft welke wijn hij moet schenken bij een bepaald gerecht. Als je net veel tijd hebt geïnvesteerd in een lekker gerechtje wil je natuurlijk niet dat het verpest wordt met een foute wijn.

Ik ben geen wijnkenner dus wat ik dikwijls doe is me laten adviseren in mijn lokale wijnhandel. Je kan perfect betaalbare wijn vinden die past bij wat jij wil maken.

Op internet zijn er natuurlijk verschillende middeltjes beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de geschikte wijn. Neem nu het infogram hieronder. Daarop kan je zien welke wijn bij kaas past.

Let op, dit is geen garantie! Wijn is zo een complexe drank dat het heel moeilijk is om te veralgemenen maar volgens mij geraak je hiermee al een heel eind op weg.

Ik zou jullie willen aanraden van ook eens één en ander op te zoeken over kaas en bier. Dat is ook een top combinatie maar daarover gaat dit artikel natuurlijk niet.

Welke wijn bij kaas?

Je ziet al bij het eerste voorbeeld dat we niet per definitie rode wijn schenken bij kaas… Dat is volgens mij iets dat al lang voorbij gestreefd is.

In het geval van een kaastafel hoef je natuurlijk geen 10 verschillende flessen te kopen maar neem je best een paar goede, stevig afsmakende wijnen die hun mannetje kunnen staan naast de sterke kaassmaken.

Als je slechts één fles wil kopen moet je ook niet verder lezen want je kan niet één wijn vinden die past bij alle smaken van de kaas.

Denk er aan dat men niet alleen in een wijnwinkel advies hierover kan geven, ook je kaasboer kan normaal wel een goede wijn aanbevelen.

Welke wijn bij kaas

Heb je interesse gekregen in het onderwerp? Zoveel mogelijk experimenteren is dan de boodschap. Het is een zware taak maar … voor het goede doel moet je als man al eens een opoffering doen.

Mocht je een topcombinatie vinden laat het dan weten in de comments. Je doet er mij ook een plezier mee!

 

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!