Meteen naar de inhoud
Home » Black Smoke restaurant in Antwerpen

Black Smoke restaurant in Antwerpen

Sinds een jaar ongeveer kan je in Antwerpen gaan eten bij Black Smoke, een heus BBQ restaurant. Wie af en toe onze blog leest weet dat we gek zijn op BBQ’en dus toen vrienden me voorstelden om daar eens te gaan eten moest ik niet lang nadenken.

Ik lees overal dat Black Smoke enorm populair is en dat je op zaterdagavond echt wel al een paar weken op voorhand moet reserveren. Wij waren er echter op een zondagmiddag en toen viel het qua drukte goed mee. Er is op zondagmiddag een aangepaste kaart en daar staat wel iets minder keuze op dan ’s avonds. Hier moet je dus rekening mee houden als je wil reserveren. Voor mij is het een goede reden om binnenkort ’s avonds nog eens terug te gaan.

Wat vond ik van Black Smoke in Antwerpen?

Speciaal! Dat is allicht niet de meest correcte omschrijving maar wel het eerste wat in mij opkomt terwijl ik het artikel schrijf.

Het restaurant is gevestigd in de gebouwen van Brouwerij De Koninck. Naast Black Smoke vind je hier nog allerlei leuke zaken. Er is een slagerij, een bakker, een café en zelfs een vestiging van kaaswinkel Van Tricht.

Als je het resta-urant binnenkomt wordt de toon al ineens gezet.

Het restaurant is vrij donker maar de neon verlichting zorgt voor een prettige sfeer. Net of je zo een Amerikaanse bar binnenloopt, juist de pooltafel ontbreekt nog.

black smoke

Wij zaten op één van de houten banken achteraan maar dat was prima, je zit rustig en hebt plaats genoeg.

Wat ik een beetje jammer vond is dat we relatief lang hebben moeten wachten tot er iemand kwam vragen wat we moesten drinken. Soit, kan zijn dat men in de keuken met iets bezig was want in de zaal wat het niet echt superdruk…

Eens we dan uiteindelijk een eerste keer bediend waren was het de rest van de middag wel prima, dat wil ik er eerlijkheidshalve wel bijzeggen.

De kaart is echt wel voor vleeseters met een grote honger! Wat denk je van een stukje gegrild vlees van 500gr… Geloof me, dan heb je goed gegeten!

Geen paniek, als je geen grote eter bent vind je ook iets op de kaart.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor Texas Style Brisket. De serveuse vertelde me dat dit één van hun specialiteiten was. Heel lekker vlees! Het vlees is écht superzacht en de smaak is bangelijk goed! Die twee sneetjes hadden er van mij gerust een stuk of vijf mogen zijn! Als sidedish had ik BBQ baked beans genomen. Witte bonen met een heerlijke rooksmaak.

Mijn vrouw had kip genomen en zij was ook super tevreden. Ik heb een stukje geproefd en de kip was heerlijk mals en sappig.

Daarnaast heb ik nog eens kunnen proeven van de burgers, de ribbetjes en de pulled pork… Ik val in herhaling maar nogmaals, allemaal heel lekker.

Conclusie

Liefhebber van barbecue? ZEKER een tafeltje reserveren!

Het is niet super goedkoop maar je krijgt er wel prima vlees voor terug. Je moet het maar bekijken als een soort unieke BBQ ervaring in één van de Antwerpse hotspots.

Meer info en reserveren kan via de website: http://blacksmoke.be/

Zelf al geweest? Laat zeker even weten wat je er van vond!

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Black Smoke restaurant in Antwerpen”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!