Meteen naar de inhoud
Home » Budapest: eten en drinken aan de Donau

Budapest: eten en drinken aan de Donau

Budapest is meer dan een gigantische verzameling thermische baden aan de Donau. Een tiental jaar geleden nog een wat grauwe ex-Oostblokstad, nu een leuke ontmoetingsplaats. Sixpacks.be zocht (en vond) voor u de beste eet- en drink adresjes.

De stad is verdeeld in Buda (rechteroever) en Pest (inderdaad.. linkeroever). Om het u makkelijk te houden, hebben we de meest interessante zaken ook in die stadsdelen opgesplitst.

Buda

Café

Na het vaste begrip a “room with a view” nu ook een “café with a view”: zie foto. De wandeling ernaartoe is meeBudapest eten en drinkenr dan licht inspannend, maar het uitzicht maakt veel goed. In het monument zelf kan je cocktails drinken en Hongaarse vioolmuziek aanhoren. Richt je op het vissersbastion (site)

Net achter de hoek overigens van de plaatselijke Hilton. Buda is niet wat je noemt de achterbuurt van de Hongaarse hoofdstad, dat mag duidelijk zijn.

Aan het barokke Buda Castle, een klein half uurtje wandelen verder, heb je eveneens een prachtig zicht op de stad. Af en toe organiseren ze er ook een marktje met allemaal Hongaarse streekproducten. Zeker dan wel de moeite.

Verder is toch vooral de overkant van de Donau waar de interessante food hotspots te vinden zijn.

Pest

Restaurants

Italiano- Italiaans restaurant waarin je zo in NY lijkt te zitten. Italiano BudapestObers strak in t hemd, classy aankleding. Food echt een aanrader. Zeker binnenspringen als je in de buurt bent. In de schaduw van de Sint Stevens Basilica.

Metro Deak Ter uitstappen en daar de buurt ingaan. Zeker in de zomer heb je letterlijk honderden terrassen waar je iets kan eten of drinken. Alle kleuren, geuren, smaken, nationaliteiten; alles door mekaar. Als er nog eens een Vlaming zegt dat “terraskes doen” toch typisch Belgisch zijn; go Budapest my friend.

Cafés

De meest voorkomende cafés zijn… “Belgian Beer cafés”. Om een of andere reden lijkt het wel hip te zijn. Wij trokken verder, want voor een Chimay of een Blanche de Bruxelles waren we niet naar daar getrokken. Wat we wél de moeite vonden in het volkse Pest zijn:

Trashbars: De nieuwste trend. Elke maand kappen ze het volledige interieur buiten. De volgende keer dat het “grof huisvuil” wordt opgehaald, schuimen ze de stad weer af, op zoek naar tafels en stoelen.

Hangmatcafés. Het zegt wat het is: geen barkrukken, stoeltjes of lounge-kuipjes. Wil je in Budapest “in” zijn, dan ga je op café in een hangmat liggen. Meer relaxt ga je het echt niet vinden.

Tussendoor spring je binnen in de barbershop en zie je iedereen rondrijden op singlespeeds. Hip tot en met.

Koffie

Gerbeaud

impressie van binnenkant

Gerbeaud Authentiek sinds 1870. Fantastisch interieur. Bovendien sinds mensenheugnis de lekkerste ijs van heel Pest. Mijn café glacé was er alvast een om te onthouden.

details: Vörösmárty Tér 7-8

www.gerbeaud.hu

New York Café Ze noemen zichzelf het mooiste koffiehuis ter wereld. Bestaat intussen al meer dan 200 jaar. Compleet verwaarloosd door communisme en twee wereldoorlogen. Slechts onlangs dankzij het kapitalisme gered.. Iets minder authentiek, maar dat maakt het er niet minder overweldigend op.

details: Erzsebet korut 9-11 – Boscolo

klik hier voor de website: http://www.newyorkcafe.hu/

Margit Island

Exact in het midden tussen Buda en Pest ligt nog een fantastisch eiland. Genoeg eten en drinken in Buda en Pest? Werk opnieuw aan die sixpacks met:

  • een looppiste van 5,27 km. (niet toevallig exact 1/8 van een marathon).

  • een openluchtzwembadencomplex met elf (11!!) 25-meterbaden.

Zeker in de zomer de meet & great voor sportief en zich ontspannend Budapest!

 

Conclusie: In Budapest eten en drinken aan de Donau; hip, betaalbaar en iets anders dan in de traditionele citytrip-steden!

Van plan om Budapest te bezoeken? Bekijk dan zeker Travelbird.be , dit is een korting-site met echt goede deals!

Facebook Comments Box

1 reactie op “Budapest: eten en drinken aan de Donau”

  1. Wim De Cock

    Goed artikel, leuke tips voor een citytrip naar deze prachtige stad.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!