Als het om hapjes gaat voor tijdens een feest hebben we al gauw de neiging om de zaken ingewikkeld te maken. Helemaal niet nodig! Hieronder een heel simpel gerecht voor gehaktballetjes met zelfgemaakte tartaarsaus.
Lekker en origineel!
Balletjes met zelfgemaakte tartaarsaus
Ingrediënten balletjes:
1kg gehakt
100 ml melk
50 gram chapelure
2 verse eieren
100 gram echte boter
Ingrediënten tartaarsaus:
Mayonaise – 2,5 dl
Sjalotjes – 1 el (fijngesnipperd)
Peterselie – 1 el (verse, fijngehakt)
Bieslook – 1 el (verse, fijngehakt)
Eigelen, hardgekookt – 2 st
Worcestersaus – enkele druppels (optioneel)
Zwarte peper (versgemalen)
Zeezout
Bereidingswijze gehaktballen:
Meng het gehakt vlees met de eieren, de melk en de chapelure en rol hiervan balletjes met de hand.
Bak de gehaktballetjes lichtjes aan in boter zodat ze goed bruin zien aan alle kanten.
Giet nu een half bekertje water in de pan en zet er een deksel op. Door de stoom zullen de balletjes ook vanbinnen garen.
Bereidingswijze tartaar saus:
Doe de eigelen in een kom en prak ze met een vork zeer fijn.
Doe er de sjalotjes, bieslook, peterselie en mayonaise bij.
Meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels worcestersaus.
Volg mij op Social Media:
beste tartaar ever