Tong klaargemaakt zoals aangegeven in “tongMeesterlijke klassiekers” van Peter Goossens.

In dit recept staat het basisproduct centraal. Geen schuimpjes, moleculaire technologie of bijzondere technieken. Supersimpel, pure smaak op het bord. Maar hoe doe je dat?

6 packs presenteert in 6 stappen, also:

Het Recept

  • 1 leg de tong in een warme pan met gesmolten boter
  • 2 Voeg regelmatig wat boter toe om het verbranden te voorkomen 
  • 3 Neem vissen uit de pan en houd ze warm 
  • 4 In dezelfde pan fijngehakte peterselie 
  • 5 Citroensap toevoegen 
  • 6 Vissen hier nog even bij in leggen

 

Opgelet

  • Vraag aan de vishandelaar de tong al te kuisen. Dat bespaart een hoop ellendig werk nadien. (en het is ineens goed gedaan) 
  • Het is pure smaken die je krijgt. Niets maskeren, geen kans om nadien iets te verbeteren. Zorg dus dat de vis kraakvers is. 
  • Eet tong best in december – januari. Dat beperkt de hoeveelheid (viessmakende) kuit.

 

Het oordeel

Lekker, echt subliem. Vis die smaakt zoals het echt moet zijn. Ook kinderen blijken dit lekkerder te vinden dan fishsticks. (zolang je maar wat saus in de bijhorende aardappelpuree doet.)

En klaar in 10 minuten, dus zeker niet enkel geschikt voor een lange kooksessie in t weekend. Dus haal die tong in huis, en maak er een meesterlijk gerecht mee!

Ook het volledige boek is ook beschreven. Het artikel kan je hier vinden.

 

RafFoodeenvoud,goossens,recept,tongTong klaargemaakt zoals aangegeven in 'Meesterlijke klassiekers' van Peter Goossens. In dit recept staat het basisproduct centraal. Geen schuimpjes, moleculaire technologie of bijzondere technieken. Supersimpel, pure smaak op het bord. Maar hoe doe je dat? 6 packs presenteert in 6 stappen, also: Het Recept 1 leg de tong in een warme pan met...Alles voor de man met smaak!