Meteen naar de inhoud
Home » Gin Top 5

Gin Top 5

Ik moet jullie niet meer vertellen wat gin is natuurlijk. De laatste jaren is het al gin wat de klok slaat. Over smaak valt niet te discussiëren dat weet ik ook maar toch is het mogelijk om een Gin Top 5 samen te stellen.

Voor onderstaande lijst heb ik een twintigtal sites bekeken en daaruit een Top 5 gemaakt. Op de sites die ik gebruikt heb stonden zowel cijfers over verkoop als over smaaktesten. “De kenners” gaan het zeker niet eens zijn met deze lijst maar hey … who cares. Cijfers zijn cijfers!

Ik nodig trouwens iedereen uit om zijn of haar favoriete gin in de commentaren te zetten.

Gin Top 5 van Sixpacks.be

Hendrick’s Gin

Met stip op 1! Hoewel niet iedereen te vinden is voor de specifieke smaak van deze gin is het grote publiek er blijkbaar toch voor te vinden.

Zowel in de smaaktesten als in de verkoopscijfers komt deze altijd terug ergens bovenaan.

gordons-ginGordon’s Gin

Bestaat al heel lang en is al lang voor de gin hype verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Toch is dit voor mij de grootste verrassing. Dit is de goedkoopste gin van allemaal maar staat toch in alle lijstjes.

Bombay Saphire

bombay-saphire

Deze vind ik persoonlijk heel goed. De typische blauwe fles gaat ook al jaren mee en dat blijkt ook uit de verkoopscijfers. Deze gin kan je in elke supermarkt en in de meeste drankgelegenheden vinden. Qua prijs is deze eerder goedkoop te noemen en misschien verklaart dat een deel van het succes. Over smaak valt niet te twisten maar zoals gezegd, ik vind hem bijzonder lekker.

Tanqueray No 10

Ik heb ergens gelezen dat deze wereldwijd het meest gebruikt wordt in cafés en bars om gin tonic te maken. (red: of dit bewezen is weet ik niet)

De No 10 in de naam komt van de kleine ketel waarin ze deze gin distilleren.

Ik geef het gewoon even mee voor wie ook naar de prijs kijkt: Tanqueray heeft nog andere gin die beduidend goedkoper is en die ik persoonlijk ook heel goed vind.

monkey47Monkey 47

De naam doet het niet vermoeden maar dit is wel degelijk een gin uit Duitsland.

Ook een echte topper! Om deze gin te distilleren gebruikt men 47 verschillende ingrediënten. Qua prijs is deze iets duurder en je zal hem ook niet in alle supermarkten vinden.

 

Andere gins die regelmatig terugkomen maar deze top 5 niet gehaald hebben: Beefeater, Gin Mare, Brokers Gin en Martin Miller’s.

De meeste gins uit onze top 5 kan je gewoon in de supermarkt of bij je favoriete drankhandel halen.

 

Gin liefhebber? Lees dan ook:

Ice Balls voor je Gin Tonic
Gepersonaliseerde Gin flessen

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!