Echt veel vegetarische gerechten maken we niet op deze site maar als we het doen dan doen we het ineens goed. Deze pasta met venkel en room is daar een goed voorbeeld van!

Venkel is een bijzonder dankbare groente die we hier eigenlijk veel te weinig gebruiken. In zuiderse landen zoals bijvoorbeeld Italie eet men dit veel meer.

Het recept hieronder is superlekker en heel eenvoudig te maken.

pasta met venkel en room

Pasta met venkel en room

Voor dit recept heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 1 venkel
  • 2 a 3 teentjes look
  • 1 ui
  • 250ml room
  • 100ml witte wijn
  • 1 blokje groentenbouillon
  • Parmezaan kaas
  • pasta
  • olijfolie
  • peper en zout

Was de venkel en verwijder het groen en de groene stengels. Snij de venkel doormidden en leg met de platte kant op je snijplank zodat je eenvoudig kleine blokjes kan snijden.

Snipper nu ook de ui en de teentjes look.

Verwarm een pan met een beetje olijfolie en stoof de venkel samen met de ui en de look aan.

Ondertussen doe je de witte wijn en de room in een pot en laat je het mengsel alvast warm worden. Doe ook het bouillonblokje erin.

Na een paar minuten stoven doe je de venkel in de saus en dit mag nog 20 minuten pruttelen. Terwijl dit opstaat kan je de pasta al koken.

De saus moet je even proeven en indien nodig nog een beetje peper en zout bijdoen. Ikzelf heb graag een smeuïge saus dus ik doe er meestal nog wat sausbinder bij.

Als alles gereed is doe je alles in een pastabord en doe je er nog ruim veel Parmezaan over.

Smakelijk!

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/04/pasta-met-venkel-en-room.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/04/pasta-met-venkel-en-room-150x150.jpgKristofFoodlook,recept,room,venkelEcht veel vegetarische gerechten maken we niet op deze site maar als we het doen dan doen we het ineens goed. Deze pasta met venkel en room is daar een goed voorbeeld van! Venkel is een bijzonder dankbare groente die we hier eigenlijk veel te weinig gebruiken. In zuiderse landen...Alles voor de man met smaak!