Meteen naar de inhoud
Home » Pasta met venkel en room

Pasta met venkel en room

Echt veel vegetarische gerechten maken we niet op deze site maar als we het doen dan doen we het ineens goed. Deze pasta met venkel en room is daar een goed voorbeeld van!

Venkel is een bijzonder dankbare groente die we hier eigenlijk veel te weinig gebruiken. In zuiderse landen zoals bijvoorbeeld Italie eet men dit veel meer.

Het recept hieronder is superlekker en heel eenvoudig te maken.

pasta met venkel en room

Pasta met venkel en room

Voor dit recept heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 1 venkel
  • 2 a 3 teentjes look
  • 1 ui
  • 250ml room
  • 100ml witte wijn
  • 1 blokje groentenbouillon
  • Parmezaan kaas
  • pasta
  • olijfolie
  • peper en zout

Was de venkel en verwijder het groen en de groene stengels. Snij de venkel doormidden en leg met de platte kant op je snijplank zodat je eenvoudig kleine blokjes kan snijden.

Snipper nu ook de ui en de teentjes look.

Verwarm een pan met een beetje olijfolie en stoof de venkel samen met de ui en de look aan.

Ondertussen doe je de witte wijn en de room in een pot en laat je het mengsel alvast warm worden. Doe ook het bouillonblokje erin.

Na een paar minuten stoven doe je de venkel in de saus en dit mag nog 20 minuten pruttelen. Terwijl dit opstaat kan je de pasta al koken.

De saus moet je even proeven en indien nodig nog een beetje peper en zout bijdoen. Ikzelf heb graag een smeuïge saus dus ik doe er meestal nog wat sausbinder bij.

Als alles gereed is doe je alles in een pastabord en doe je er nog ruim veel Parmezaan over.

Smakelijk!

 

Facebook Comments Box

10 reacties op “Pasta met venkel en room”

  1. Ik kook heel veel uit een kookboek en daar staat ook veel met venkel in, ik koop het dus steeds vaker. Ikeet zelf geen koolhydraten en neem courgetti in plaats van pasta, maar ik ga dit recept even onthouden, want het ziet er prima uit, want af en toe geen vlees, is prima.

  2. klinkt heerlijk en zou het zo kunnen maken alleen zou ik de pasta moeten vervangen want dat mag ik niet

  3. feliceveenman

    wel eens een scheutje pernod bij een venkel gerecht gedaan??

    1. Nee, nog niet maar nu je het zegt, dat kan niet slecht zijn, smaken komen in ieder geval overeen.

  4. Tessa Bowie

    Dat klinkt goed, dat ga ik zeker eens maken

  5. corrina wassenaar

    dank weer een leuk recept om uit te proberen

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: