venkelVandaag een niet elke dag gebruikte groente in de aandacht: Venkel.

Althans: het wordt in België niet zo heel veel gebruikt. Italianen eten er 7 kilo (!!) per jaar van. Hier komen we niet eens aan een halve kilo.

Venkel is goed voor?

Ongeveer alles! Een betere spijsvertering: minder gassen in de darmen en een minder opgeblazen gevoel. Je krijgt er zelfs een frissere adem van.

De groene pluimen bovenaan worden vooral door bloemisten gebruikt als decoratie. Uiteraard kan je als hobbykok daar ook je bord mee upgraden.

Hoe moet je dit klaarmaken?

Supereenvoudig. Je kan het rauw eten. Snij hem doormidden, haal het harde hart eruit, en versnipper de rest. De snippers mee in de salade.

Gerechtje van de dag: je kan een venkelblad (van de buitenkant dus) vullen met fijngesnipperde venkel, blokjes appelsien, en een stevig smakende kaas. Het is eens wat anders dan een salade nicoise.

Gestoofd, gesmoord, geroosterd. Je kan dit op nagenoeg elke manier klaarmaken. Ook Meus heeft hem gemaakt. Liever dan het te gaan kopiëren, geven we je meteen de LINK.

Doe jezelf een plezier, en koop de volgende keer eens venkel!

Zelf nog een lekker receptje met venkel? Drop het even in de comments!

Volg mij op Social Media:RafFoodgerechtje,meus,venkelVandaag een niet elke dag gebruikte groente in de aandacht: Venkel. Althans: het wordt in België niet zo heel veel gebruikt. Italianen eten er 7 kilo (!!) per jaar van. Hier komen we niet eens aan een halve kilo. Venkel is goed voor? Ongeveer alles! Een betere spijsvertering: minder gassen in de...Alles voor de man met smaak!