Meteen naar de inhoud
Home » Blijf van onze biefstuk met friet!

Blijf van onze biefstuk met friet!

22 Maart zal voor ons Belgen nooit meer een dag zoals een ander zijn en toch… we moeten verder! Ik was even aan het twijfelen of ik deze post zou schrijven maar waarom niet, een mens moet verder doen zoals voordien. Voor mezelf voelt het trouwens ook goed dat ik toch iéts kan schrijven over deze verschrikkelijke aanslagen en dat doe ik dan ook graag in de gekende Sixpacks stijl met good food en drank!

Onderstaande gerecht is op en top Belgisch en staat volgens mij voor alles wat wij Belgen belangrijk vinden: een ongedwongen en Bourgondische levensstijl!

biefstuk met friet

Biefstuk met friet

Ingrediënten:

4 biefstukken van elk 200 g
boter
4 grote aardappelen (bintjes)
gemengde sla
peper en zout

Bereidingswijze steak:

Haal het rundvlees een kwartier op voorhand uit de koelkast. Verwarm de pan voor en kruid intussen het biefstuk met peper en zout.

Laat boter kleuren in de pan tot de kleur van hazelnoten. Leg de steaks dan pas in de pan. Zorg ervoor dat de pan niet te groot is voor het vlees, want anders gaat de boter te snel verbranden. Draai het vlees niet meteen om. Laat het eerst goed kleuren. Bak het volgens de gewenste gaarheid en laat het voor het serveren 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo kan het vlees zich terug ontspannen en kunnen de sappen zich over het ganse stuk verdelen.

Bereidingswijze verse frietjes:

Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet te dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 mm dik.

Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.

Verhit het frietvet op 140°C. Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. (Hierbij pocheer je de aardappelstukjes.)

Laat de frietjes koud worden in een schaaltje metwat keukenpapier.

Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.

Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.

Maak hier een lekkere pepersaus of champignonsaus bij en drink er een heerlijk frisse pint bij!

 

En voor iedereen die probeert van onze samenleving te ontwrichten nog een kleine maar krachtige boodschap:

middenvinger-friet

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: