Dat zeggen wij niet, nee, dat zegt de Nederlandse Smaakpolitie! In de Gazet van Antwerpen en ook in de De Telegraaf kan je het artikel nalezen.

Men spreekt in de artikels over ‘een duizelingwekkende hoeveelheid bacteriën’ waaronder ‘de poepbacterie’. Smakelijk hoor!

Voor ons reden genoeg om onze kebab gewoon zelf te maken. Niet moeilijk, veel minder calorieën en minstens even lekker.

kebabjpg

Recept Kebab zelf maken

Er zijn tientallen goede recepten te vinden maar gezien de omstandigheden houden we het liever veilig deze keer en kiezen we voor een recept van Jeroen Meus.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 groot Turks brood (rond plat luchtig brood)

Voor het gehakt:
700 g lamsgehakt
1 groene of rode chilipeper (naar smaak)
stukje gember
2 teentjes look
1 eetlepel korianderpoeder
eventueel wat extra peper
een klontje boter
zout

Voor de dressing:
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels volle yoghurt (ongezoet)
enkele takjes verse koriander
enkele takjes verse munt
currypoeder
1/2 limoen

Voor de groenten:
1 dikke wortel
1/2 komkommer
wittekool
1 rode ui
2 tomaten

Bereidingswijze:
Neem een mengschaal en doe er het lamsgehakt in.

Pel de teentjes look en plet ze tot pulp.

Schil de gember en rasp het stukje knol fijn.

Snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snij en hak de pittige peper in zo klein mogelijke stukjes en doe ze bij het gehakt (gebruik een hoeveelheid van de hete peper naar smaak).

Voeg de lookpulp, de gember en de stukjes chilipeper toe aan het gehakt en kruid het met een snuif zout, wat korianderpoeder en eventueel een beetje versgemalen peper. Meng of kneed alles door het lamsgehakt.

Neem een schaaltje en doe er de mayonaise en de ongezoete (volle) yoghurt in, samen met wat limoensap en een flinke snuif currypoeder. Snipper de koriander en munt zeer fijn. Meng alles tot een egaal kruidig sausje.

Rasp de wittekool en de wortel.

Verdeel de komkommer in grote stukken. Snij elk stuk in fijne reepjes (julienne). De waterige zaadlijsten gebruik je niet.

Snij de rode ui eerst middendoor en dan in flinterdunne halve ringen.

Snij het taaie hart uit de tomaten en snij de vruchten vervolgens in dunne plakjes.

Zet een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Bak het lamsgehakt goudbruin, terwijl je het af en toe prakt met een vork. Zo krijg je ook voldoende ‘stukken’ gebakken gehakt.

Snij het Turks brood in twee of vier gelijke delen (naargelang je gaat voor een ‘grote’ of een ‘kleine’ kebab).

Schuif het brood enkele minuten onder de ovengrill.

Snij een stuk van het warme brood open tot een soort envelop. Lepel er een portie van de currydressing in en schep in elk stuk brood een portie van het versgebakken lamsgehakt. Vul aan met de groenten uit je ‘salad bar’.

 

Heb je liever een recept met kip? Bekijk dan zeker deze Pita met kip eens.

Jeroen Meus gebruikt een dressing maar persoonlijk gebruik ik altijd zelf gemaakte looksaus.

 

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/01/kebab-nederland.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/01/kebab-nederland-150x150.jpgKristofFoodJeroen Meus,kebab,pitaDat zeggen wij niet, nee, dat zegt de Nederlandse Smaakpolitie! In de Gazet van Antwerpen en ook in de De Telegraaf kan je het artikel nalezen. Men spreekt in de artikels over 'een duizelingwekkende hoeveelheid bacteriën' waaronder 'de poepbacterie'. Smakelijk hoor! Voor ons reden genoeg om onze kebab gewoon zelf te maken. Niet...Alles voor de man met smaak!