Meteen naar de inhoud
Home » Uw wagen en winterweer, niet altijd een pretje!

Uw wagen en winterweer, niet altijd een pretje!

Hebben jullie ook zo genoten van de winterprik de laatste dagen? Ik ook hoor, het is te zeggen, in het weekend toch. De rest van de week was een pak minder genietbaar.

In het weekend is het hard beginnen vriezen en viel er een flink pak sneeuw en daarmee begonnen ook direct de eerste problemen. Omdat we momenteel toch niet buiten mogen gebruik ik mijn auto enkel in de week om te gaan werken. Mijn wagen had dus een heel weekend stilgestaan, bedekt met een mooi laagje sneeuw.

Op maandagmorgen heel vroeg ben ik enthousiast begonnen met de sneeuw van de auto te ruimen en dat ging al niet heel vlot omdat alles aangevroren was. Eens de sneeuw eraf was wou ik de auto zo snel mogelijk aanzetten zodat de verwarming aankon maar ook dat lukte niet… De klink was dichtgevroren! Met een beetje warm water was dit nog vlug opgelost maar tot overmaat van ramp bleek er ook nog eens een barst in mijn voorruit te zitten!

Echt supervervelend! Mijn auto is nog geen jaar oud dus dat verwacht je niet maar je ziet dat het dus ook met nieuwe auto’s kan gebeuren.

Voorruit vervangen

Allicht heb je dat filmpje van Carglass ook al tot vervelens toe op TV gezien en dacht je net als ik altijd “Ach, dat overkomt me toch nooit…”. Toch wel! In die reclamefilmpjes pleiten ze altijd van zo vlug mogelijk een sterretje in je ruit te laten repareren want als je dat niet doet moet je misschien heel je voorruit vervangen.

Ik had inderdaad al zo’n ster in mijn ruit maar ik dacht van die ‘binnenkort’ wel eens te laten herstellen. Ik weet niet wat er exact gebeurd is maar ik vermoed dat er ofwel water in de ruit is gekomen en dat dat door te bevriezen uitgezet is of dat de ruit gebarsten is toen ik de verwarming aanzette. Wat het ook is, het resultaat is hetzelfde, een gebarsten ruit.

Gelukkig heb ik een leasewagen dus mij kost het enkel wat tijd. Ook als je geen leasewagen hebt zal de kost op zich wel meevallen. Kijk even op deze pagina: “Voorruit vervangen kosten”. In veel gevallen komt de verzekering voor een groot stuk tussen.

Omdat er een Carglass op weg naar het werk is ben ik er zelf naar toe gereden maar ik dacht dat ze ook tot bij je thuis of tot op kantoor komen. Je moet wel eerst bellen om te dubbelchecken of ze jouw type ruit op voorraad hebben. Ik heb een Passat en dat is één van de populairste leasewagens dus geen probleem voor mij. Het vervangen duurt ongeveer een uur en half maar in de wachtruimte is er wifi dus je kan eigenlijk gewoon al beginne werken daar.

Ik hoop in ieder geval dat het jullie allemaal niet overkomt maar het is dus niet onoverkomelijk.

Conclusie: Niks uitstellen als er iets is aan je auto en ik weet het zeker, ik heb veel liever het zonnetje dan dit vriesweer. Laat ons hopen op een mooie zomer!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!