Meteen naar de inhoud
Home » Olivier Bourdiaudhy – Sixpack van de week

Olivier Bourdiaudhy – Sixpack van de week

Links de winnaar Olivier Bourdiaudhy

Links de winnaar Olivier Bourdiaudhy naast zijn leerkracht

Als Sixpack van de week mogen we u deze week Olivier Bourdiaudhy voorstellen. Olivier is een 19 jarige student van hotelschool PIVA in Antwerpen. We zijn blij dat we hem wat vragen mochten stellen want Olivier heeft dit jaar een prestigieuze Europese kookwedstrijd gewonnen!

 

Wat is het beste restaurant waar je ooit gegeten hebt: Het beste restaurant waar ik ooit geweest ben is restaurant ’t Zilte in het MAS, een 2 sterrenzaak. De technieken die ze gebruiken en de smaken daar zijn zo verfijnd en verzorgd… Alles was tot in de puntjes in orde! Ik heb toen ook met chef Viki Geunes mogen praten en de keuken een mogen bezichtigen omdat het mijn verjaardag was. Topzaak op een top locatie!

Wat zijn je verdere culinaire ambities: Eén van de ambities die ik heb is een eigen zaak hebben, maar dat wilt elke leerling die hotelschool volgt. Dit zal waarschijnlijk geen 3 sterren zaak worden maar wel één met een hoog niveau waar je voor een goede prijs goed kunt eten. Klein beginnen en zo opbouwen.

Welk chefmes heb je en welk zou je graag ooit hebben: Nu heb ik gewoon een chef mes dat ik via het school moest kopen ( van Arcos) een heel goed mes waar ik toch al zeker 6 jaar mee werk. Graag zou ik ooit een mes willen hebben van Kai shunn. Dit is een Japans merk en dit zijn van de scherpste en beste messen die er bestaan, het prijskaartje mag er ook wel zijn (+- 190€ )

Welke wedstrijd heb je gewonnen: Ik heb de Europese wedstrijd van AEHT (http://www.aeht.eu/) gewonnen in het onderdeel “Classic Cooking”.

AEHT is een vereniging waar alle Europese hotelscholen inzitten en ze organiseren elk jaar zo een wedstrijd. Elk jaar is het in een ander land maar omdat het dit jaar juist 25 jaar bestond was het op een cruise schip op de Middellandse Zee.

Er waren ongeveer 800(!) deelnemers in alle verschillende onderdelen en daarvan was ik beste in het onderdeel Classic Cooking.

Wat heb je klaargemaakt?

Voorgerecht: Cevishe van zalm – een zure room dressing met bieslook – rucola bewerkt met balsamico, olijf olie, peper en zout .

Hoofdgerecht: Rollade van kip met seranoham en parmezaan- witte wijn saus – rosti van aardappel en wortel – gegrilde courgette en gefruite wortel.

Wat kan deze overwinning betekenen voor je verdere carrière: Ik denk dat zoiets toch wel een meerwaarde geeft aan je cv, zeker als je op zoek bent naar je eerste job in een echt restaurant.

Op mijn leeftijd kunnen zeggen dat ik zoiets gewonnen heb, daar ben ik toch wel fier op!

 

En terecht! Proficiat Olivier en veel succes bij het openen van een eigen zaak en het uitbouwen van een mooie carrière!

Wil je net als Olivier Bourdiaudhy Sixpack van  de week worden en jezelf of je zaak in de kijker zetten? Contacteer ons dan vlug!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: