Meteen naar de inhoud
Home » Dobbelsteentjes van champagne met kaviaar

Dobbelsteentjes van champagne met kaviaar

Champagne is natuurlijk dé feestdrank bij uitstek, dat weten jullie uiteraard. Wat je misschien niet wist is dat je champagne ook kan gebruiken als hapje. Hieronder geef ik jullie een ideetje mee dat je zelf kan perfectioneren. Het is een soort experiment op basis van een foto die ik ergens had gevonden.

Wat heb je nodig?

Halve fles champagne (of cava)
Kaviaar (of vis eitjes)
Gelatine (of nog beter, een luchtiger alternatief voor gelatine)

Hoe begin je er aan?

Giet een halve fles champagne in een pot en laat zachtjes heet worden.

Doe ondertussen de gelatine blaadjes in een pot koud water. Laat ze week worden en wring ze uit.

Doe de gelatine in de hete champagne en roer goed door tot de gelatine opgelost is.

Giet dit mengsel in een kommetje en laat even afkoelen. Daarna moet dit zeker een nacht in de koelkast.

De dag nadien doe je de champagne-gel op een bord en snij je er kleine dobbelsteentjes van.

Leg deze dobbelsteentjes op een lepelhapje en werk ze af met kaviaar.

dobbelsteentjes van champagne

 

Opmerkingen

  • Misschien moet er wat suiker bij om het iets minder scherp te maken.
  • Er bestaan blijkbaar alternatieven voor gelatine die veel ‘luchtiger’ zijn.
  • Ik had geen recept dus als er iemand een recept moest kennen zet het dan gerust in de commentaren!

 

Voorlopig wacht ik even op een beter recept vooraleer ik het nog eens probeer.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: