Champagne is natuurlijk dé feestdrank bij uitstek, dat weten jullie uiteraard. Wat je misschien niet wist is dat je champagne ook kan gebruiken als hapje. Hieronder geef ik jullie een ideetje mee dat je zelf kan perfectioneren. Het is een soort experiment op basis van een foto die ik ergens had gevonden.
Wat heb je nodig?
Halve fles champagne (of cava)
Kaviaar (of vis eitjes)
Gelatine (of nog beter, een luchtiger alternatief voor gelatine)
Hoe begin je er aan?
Giet een halve fles champagne in een pot en laat zachtjes heet worden.
Doe ondertussen de gelatine blaadjes in een pot koud water. Laat ze week worden en wring ze uit.
Doe de gelatine in de hete champagne en roer goed door tot de gelatine opgelost is.
Giet dit mengsel in een kommetje en laat even afkoelen. Daarna moet dit zeker een nacht in de koelkast.
De dag nadien doe je de champagne-gel op een bord en snij je er kleine dobbelsteentjes van.
Leg deze dobbelsteentjes op een lepelhapje en werk ze af met kaviaar.
Opmerkingen
- Misschien moet er wat suiker bij om het iets minder scherp te maken.
- Er bestaan blijkbaar alternatieven voor gelatine die veel ‘luchtiger’ zijn.
- Ik had geen recept dus als er iemand een recept moest kennen zet het dan gerust in de commentaren!
Voorlopig wacht ik even op een beter recept vooraleer ik het nog eens probeer.
Volg mij op Social Media: