Meteen naar de inhoud
Home » Château Vieux Guinot Saint-Emilion Grand Cru 2008

Château Vieux Guinot Saint-Emilion Grand Cru 2008

Een heerlijk wijntje tegengekomen. Saint Emilion staat natuurlijk al langer bekend als absolute wereldtop. Château Vieux Guinot Saint-Emilion Grand Cru 2008Al bijna 2.000 jaar zijn ze daar wijn aan het verbouwen. Een gezonde portie ervaring dus. Ik mocht dit keer een flesje openen van de Château Vieux Guinot Saint-Emilion Grand Cru 2008.

Een wijn die zich bijzonder vlot laat drinken en echt boordevol fruit zit. Lang blijft die smaak ook in je mond, zonder ooit agressief te overheersen.

Uniek

Dit is nog een domein waar niet de machines langs de wijnranken rijden en alles er aftrekken. Neen, met de hand wordt alles geoogst. Dat gebeurt nog bij andere goede chateaus ook. Zo voorkom je natuurlijk dat er blaadjes en takjes mee tussenkomen, en zorg je voor een betere selectie.

Maar bij dit kasteel gaan ze zelfs meerdere keren door de hele wijngaard en plukken ze enkel de rijpe druiven. Dat maakt het nog arbeidsintensiever, maar het komt de kwaliteit blijkbaar wel ten goede.

Foodpairing

Af te raden bij bijvoorbeeld een kaasschotel. De smaken zijn te subtiel, je zou dat – zeker door bijvoorbeeld een schimmelkaas – onvoldoende fijn kunnen proeven.

Advies

Een absolute aanrader dus. Hij die hem kan vinden: doe er uw voordeel mee. Je zal wel rond de 20 euro moeten leggen voor een fles. Op restaurant: moeilijk te vinden en al snel boven de 60 euro.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!