Een heerlijk wijntje tegengekomen. Saint Emilion staat natuurlijk al langer bekend als absolute wereldtop. Château Vieux Guinot Saint-Emilion Grand Cru 2008Al bijna 2.000 jaar zijn ze daar wijn aan het verbouwen. Een gezonde portie ervaring dus. Ik mocht dit keer een flesje openen van de Château Vieux Guinot Saint-Emilion Grand Cru 2008.

Een wijn die zich bijzonder vlot laat drinken en echt boordevol fruit zit. Lang blijft die smaak ook in je mond, zonder ooit agressief te overheersen.

Uniek

Dit is nog een domein waar niet de machines langs de wijnranken rijden en alles er aftrekken. Neen, met de hand wordt alles geoogst. Dat gebeurt nog bij andere goede chateaus ook. Zo voorkom je natuurlijk dat er blaadjes en takjes mee tussenkomen, en zorg je voor een betere selectie.

Maar bij dit kasteel gaan ze zelfs meerdere keren door de hele wijngaard en plukken ze enkel de rijpe druiven. Dat maakt het nog arbeidsintensiever, maar het komt de kwaliteit blijkbaar wel ten goede.

Foodpairing

Af te raden bij bijvoorbeeld een kaasschotel. De smaken zijn te subtiel, je zou dat – zeker door bijvoorbeeld een schimmelkaas – onvoldoende fijn kunnen proeven.

Advies

Een absolute aanrader dus. Hij die hem kan vinden: doe er uw voordeel mee. Je zal wel rond de 20 euro moeten leggen voor een fles. Op restaurant: moeilijk te vinden en al snel boven de 60 euro.

Volg mij op Social Media:RafDrankEen heerlijk wijntje tegengekomen. Saint Emilion staat natuurlijk al langer bekend als absolute wereldtop. Al bijna 2.000 jaar zijn ze daar wijn aan het verbouwen. Een gezonde portie ervaring dus. Ik mocht dit keer een flesje openen van de Château Vieux Guinot Saint-Emilion Grand Cru 2008. Een wijn die zich...Alles voor de man met smaak!