Meteen naar de inhoud
Home » Nieuwe BBQ nodig voor het nieuwe seizoen? Enkele tips!

Nieuwe BBQ nodig voor het nieuwe seizoen? Enkele tips!

Het is weer bijna lente en dan beginnen bij mij de kriebels al te komen: Bijna BBQ weer! Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf al redelijk wat BBQ materiaal in huis heb maar ach…Voor je hobby moet je wat over hebben dus ik ben van plan om mij nog eens iets nieuws aan te schaffen.

Ik heb al een kogelbarbecue en een kleine elektrische BBQ maar nu zou ik graag een soort van buitenkeuken hebben ook.

Bovenstaande buitenkeuken lijkt me wel wat maar laat het ons realistisch houden…

Hoog tijd om eens rond te kijken en alvast wat tips op te lijsten.

Tips voor een nieuwe BBQ

Mijn eerste tip is eigenlijk dat je eerst je huidige materiaal in het voorjaar een grondig moet opkuisen en dan beslissen of je echt wel een nieuwe nodig hebt of niet. Sommige mensen zullen versteld staan van het resultaat als je alles eens goed schoon maakt.

Voor wie toch beslist van een nieuw model aan te schaffen, geef ik hieronder graag wat tips mee.

Welk model heb je nodig?

Er is redelijk wat verschil tussen de verschillende BBQ modellen. Laat je in de winkel informeren over de verschillende mogelijkheden van elk model en koop geen dure barbecue van 1000 euro als je slechts met twee man heel af en toe de grill aansteekt.

Gas of Houtskool?

De laatste tijd is dit dé grote vraag! Gas of houtskool? Het heeft alletwee zijn voor- en zijn nadelen dus je moet hier toch even over nadenken.

Gas is snel en praktisch. Het feit dat je op gas geen lekkere steak zou kunnen bakken is een fabeltje! Daarvoor moet je het absoluut niet laten.

Houtskool heeft natuurlijk die traditionele charme maar vraag wat meer voorbereiding en achteraf heb je iets meer opkuis.

Persoonlijk vind ik (als het budget het toelaat) deze combinatie het beste: een kleine gasbarbecue voor in de week snel iets te grillen en een iets grotere houtskoolbarbecue voor als er vrienden of familie op bezoek komen.

Waar koop je een BBQ?

Keuze genoeg he. In elk tuincentrum kan je vandaag de dag heel leuke spullen kopen. Nadeel is dat dit dikwijls enkel de bekende en duurdere modellen zijn. Het voordeel hiervan is wel dat je er ook een hele waslijst aan accessoires kan bijkopen.

Waar ik dit jaar aangenaam van verrast was, is de keuze bij de Gamma.

Je verwacht eerder low-budget modelletjes daar maar blijkbaar verkopen ze daar ondertussen ook al Weber, Outdoorchef en Barbecook.

Is een merk altijd beter? Ik weet het niet, ik ben daar niet van overtuigd eerlijk gezegd. Bij de grotere merken heb je dus die accessoires en vervangstukken maar puur over de kwaliteit denk ik dikwijls dat het prijsverschil niet het verschil in kwaliteit verantwoord…

Ik heb daar al een paar buitenkeukens zien staan die me eventueel wel interesseren dus één van de dagen loop ik daar nog eens binnen.

 

Doe zeker zelf je huiswerk! Loop een paar winkels af en maak een keuze die voor jou goed aanvoelt!

Veel BBQ plezier deze zomer en als je op zoek bent naar inspiratie moet je zeker onze bbq recepten een keer bekijken.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!