Meteen naar de inhoud
Home » Zo stel je een bezoek aan de autogarage zo lang mogelijk uit

Zo stel je een bezoek aan de autogarage zo lang mogelijk uit

Een auto vormt voor velen een grote kost, wat reden te meer geeft om er zo goed mogelijk zorg voor te dragen. Doe je dit niet, dan riskeer je dat hij sneller naar de garage moet voor reparatie en dat is opnieuw een kostelijke bedoening. In het slechtste geval moet je een nieuwe aankopen en dat vermijd je wellicht al helemaal het liefst. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die je kan toepassen om je wagen zo lang mogelijk te laten meegaan. 

  1. Banden op de juiste spanning 

Een eerste tip, is het regelmatig bijstellen van de bandenspanning. Deze moeten steeds op de juiste spanning staan die je terugvindt op de handleiding van je voertuig. Wanneer dit steeds het geval is, verminder je slijtage en verbeter je de brandstofefficiëntie. Dit is een zeer eenvoudige taak, die je makkelijk zelf kan uitvoeren. Is het je eerste keer? Bekijk dan eerst even een instructievideo online. 

  1. Olie regelmatig controleren 

Ten tweede is het van belang dat de motorolie steeds op het juiste peil staat. Voeg dus eventueel wat olie toe wanneer dat nodig is en volg de aanbevelingen in de handleiding voor  het verversen ervan. Die zorgt ervoor dat al de onderdelen van de motor gesmeerd blijven zodat deze beter werkt en minder snel verslijt. 

  1. Zet de auto in de garage

Heb je de mogelijkheid, plaats de auto dan zo veel mogelijk in de garage. Op die manier blijft zijn werking langer optimaal omdat hij beschermd is tegen weersomstandigheden zoals extreme kou of grote hagelbollen. Die zouden namelijk eventuele deuken kunnen maken wat allesbehalve de bedoeling kan zijn. Daarnaast hoef je hem minder te poetsen doordat rondvliegend zand er niet kan blijven op liggen. Heeft je auto toch een poetsbeurt nodig? Doe dit dan buiten en maak gebruik van een stekkerdoos voor bijvoorbeeld de aansluiting van een stofzuiger. 

  1. Vervang de luchtfilter tijdig 

Niet enkel de motorolie, maar ook de luchtfilter moet regelmatig worden nagekeken en vervangen. Deze zorgt voor een efficiënte verbranding. Wanneer je bezig bent met deze taak, kan je ook ineens de interieurfilter vervangen. Deze zorgt dan weer voor schone lucht in de cabine. 

  1. Rijd voorzichtig

Naast het nachecken en onderhouden van je auto, kan je ook je rijstijl aanpassen voor een langer gebruik. Vermijd agressief rijgedrag zoals hard optrekken en abrupt remmen, want zulke acties zijn allesbehalve bevorderend voor de motor.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!