Meteen naar de inhoud
Home » Wat kan je doen tegen snurken?

Wat kan je doen tegen snurken?

Snurken doe je uiteraard niet expres. Eigenlijk kan je er ook helemaal niks aan doen maar het is wel supervervelend voor de mensen die in jouw buurt moeten slapen! Ikzelf doe het niet, behalve dan na een avondje stappen. (Lees: pintjes drinken.) Gelukkig bestaan er ook voor snurken allerlei middeltjes en tips die je kan gebruiken om er grotendeels vanaf te geraken. Laat ons hieronder eens kijken wat je kan doen tegen snurken en of die tips en tricks eigenlijk wel werken.

Wat kan je doen tegen snurken?

Om te beginnen zijn er de zogenaamde huis-, tuin en keukentips. Je weet wel, dat zijn van die tips die je grootmoeder je graag meegeeft. Om te weten of ze werken moet je ze gewoon zelf een keer proberen. Als deze tips niet werken kan je uiteraard nog gaan kijken naar de meer ‘professionele’ oplossingen

Slaap niet op je rug

Wie op zijn rug slaapt is meer geneigd om te snurken. Het kan best zijn dat wanneer je op je zij of op je buik ligt minder snurkt maar ik vind het geen evidente tip. Tijdens het slapen draai je je onbewust toch een paar keer om… Ik las ergens op een website dat je een tennisbal in de achterkant van je pyjama moet naaien zodat je niet op je rug kan liggen. Niet echt een top idee vind ik maar hey, als het voor jou werkt waarom niet dan!

Drink niet te veel alcohol

Ik gaf het in de inleiding al aan, ik snurk enkel als ik een paar pintjes te veel op heb en ik ben daarin blijkbaar niet alleen. Alcohol zorgt er blijkbaar voor dat de keel- en mondspieren ontspannen waardoor de kans op snurken aanzienlijk groter wordt.

Met deze tip ben ik het dus wel eens. Ik zal proberen om de volgende keer dat ik een avondje uit ga iets minder te drinken, beloofd!

Gebruik munt, olijfolie of honing

Een lepeltje olijfolie zou je keel smeren waardoor je minder snurkt. Een tas thee met honing zorgt er dan weer voor dat je keel minder opgezwollen is en ook munt zou hetzelfde effect hebben.

Allemaal tips die je gemakkelijk eens kan proberen en die zeker geen kwaad kunnen maar of ze je helemaal van het snurken gaan afhelpen weet ik niet.

Pak het wetenschappelijk aan

Over snurken is al heel veel gezegd en geschreven dus er zijn ook heel wat bedrijven die allerlei middelen uitvinden om het snurken tegen te gaan.

Er bestaan oplossingen met een soort tape waarmee je je mond openhoudt enzovoort maar één van de betere oplossingen die ik tegenkwam is die van Mister Anti Snurk. Zij bieden een beugel aan die je eenvoudig over je tanden schuift tijdens het slapen. Hierdoor blijft je bovenkaak in positie en is de kans op een snurkbui veel minder. Tegenover de andere oplossingen die ik tegenkwam lijkt dit me zelfs niet eens oncomfortabel.

 

Anyway, elke mens is anders dus bovenstaande middeltjes zullen bij iedereen allicht een minder of beter effect hebben. Mocht jij echter dé ultieme tip hebben die wij hier gewoon over het hoofd zien laat het dan zeker weten in de commentaren onder dit artikel!

En mocht écht niks helpen kan je je partner nog altijd een set oordopjes cadeau doen. Gaat hij of zij waarschijnlijk heel blij mee zijn!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: