Ooit al gehoord van Almdudler? Nee? Niet erg, u bent zeker niet alleen.

Almdudler

Almdudler is een Oostenrijkse limonade die in Belgie en Nederland quasi onbekend is. Onterecht want het is een mooi alternatief voor Coca Cola, Ice Tea of bier.

Hoe het smaakt is moeilijk uit te leggen… als ik een poging moet doen zou ik zeggen dat het me in de verte wat doet denken aan Canada Dry. Op Wikipedia staat dat het gaat om “een kruidenlimonade op natuurlijke basis”.

Het merk pakt alvast niet uit met blitse reclames of design flesjes en dat siert. Het flesje dat je nu kan kopen is waarschijnlijk nog net hetzelfde als datgene waarmee ze in 1957 op de markt zijn gekomen.

Op het flesje en op het glas staat een koppeltje gekleed in traditionele Oostenrijkse kleding en de man zegt “Wenn die kan Almdudler hab’n, geh’ i wieder ham!”. (Als ze geen Almdudler hebben ga ik terug naar huis!)

Naar huis gaan lijkt me een overdreven reactie maar ik wil jullie met dit artikel toch aansporen om eens een Almdudler te proberen. Het is eens iets anders, het is lekker en verfrissend en het is zo ‘vintage’ dat het gewoon cool is.

Andere varianten van Almdudler

Naast de traditionele Almdudler (links) heb je nog een paar varianten:

  • Met de blauwe stop is de sugarfree versie- Met de gele stop is de Fresh versie, daarin zit minder suiker en meer koolzuur
  • Met de sportdop is een versie voor kinderen
  • Met de kroonkurk is Almradler, dat is een combinatie van bier en Almdudler.

Almdudler varianten

 

Ik heb enkel nog maar de originele geproefd en eerlijk gezegd heb ik ook niet direct ambitie om die andere te proeven. Keep it original! Als je hem wil proeven zal je wel effe op zoek moeten gaan. Persoonlijk ken ik maar één café waar ze hem verkopen (Repliek Melsele).

Dit is de officiële website: https://www2.almdudler.com

Als je een plaats kent waar ze het verkopen laat het dan even weten in de comments aub.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/almdudler-producten.jpg?fit=600%2C411&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/almdudler-producten.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankalmdudler,limonadeOoit al gehoord van Almdudler? Nee? Niet erg, u bent zeker niet alleen. Almdudler is een Oostenrijkse limonade die in Belgie en Nederland quasi onbekend is. Onterecht want het is een mooi alternatief voor Coca Cola, Ice Tea of bier. Hoe het smaakt is moeilijk uit te leggen... als ik een...Alles voor de man met smaak!