Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Chardonnet et fils

Champagne Chardonnet et fils

Champagne Chardonnet et fils is een champagnehuis in Avize, een tiental kilometer onder Epernay. Dit is een leuk adres om te gaan degusteren en ik leg je hieronder uit waarom.

Het is een kleinere producent en het huis lig helemaal aan het einde van een klein straatje, omringd door wijngaarden. Bij aankomst draai je een erf’ op en je zou zomaar kunnen denken dat je bij een Vlaamse boer bent aanbeland. Het verschil is dat men hier geen koeien of aardappelen kweekt maar wel druiven om lekkere champagne mee te maken.

Toen we onze auto parkeerden deed mevrouw Chardonnet de deur van de degustatie ruimte al open. Het was duidelijk dat ze ons verwachtte en dat we welkom waren. Ik had op voorhand wel een afspraak gemaakt en ik raad jullie aan van dat altijd te doen. De degustatie ruimte is een soort veranda met een ronde tafel in het midden en aan de muren allerlei champagne attributen. Wie een vochtige kelder verwacht is hier dus niet aan het juiste adres.

Chardonnet et fils maison

 

De champagnes van Chardonnet et fils

Toen iedereen zich een plaats had gezocht begon het belangrijkste deel van het bezoek: de degustatie.

De eerste champagne die we geproefd hebben was de Cuvée Tradition Brut. Het eerste dat onmiddellijk opvalt aan deze champagne is dat hij zeer licht parelend is. Als je net als ik dit niet verwacht kan de champagne na de eerste slok wat flets overkomen. Persoonlijk ben ik een liefhebber van champagnes die juist heel bruisend zijn dus voor mij was het wat zoeken naar appreciatie voor deze smaak. Ik zeg het nogmaals, dit is persoonlijk. Er waren verschillende mensen in ons gezelschap die er wel gek van waren!

Eén van de mensen die er bij waren heeft gemakkelijk last van zijn maag als hij champagne of cava drinkt en hij vindt deze champagne uiterst geschikt voor hem. Misschien kan dit een tip zijn voor mensen die ook vlug maagklachten hebben.

Na de Tradition was het tijd voor de Réserve Brut. Dezelfde opmerking als bij de vorige champagne. Zowieso een zeer goede champagne maar voor mij niet de meerprijs waard. Een Tradition komt op 13,70 € en deze Réserve komt op 16,20 €.

Tot slot hebben we hier ook nog de rosé geproefd. Het is een Rosé de Saignée, een speciale, zeer intense rosé smaak. Een echte aanrader voor als het mooi weer is!

 

Chardonnet et fils

 

Conclusie

Bij Chardonnet et fils hebben we een uiterst vriendelijke ontvangst gekregen met meer dan voldoende uitleg. Het is een producent die alles van A tot Z zelf doet dus dat verdient ook een pluim. Bovendien is de prijs voor de Tradition Brut meer dan aanvaardbaar.

Wat mij betreft mag deze volgend jaar terug op het lijstje van te bezoeken huizen staan.

Meer info en contactgegevens vind je op hun website: http://www.champagnechardonnetetfils.fr

Oh ja, als je toch in Avize bent, er staat daar ook ergens ‘de grootste champagnefles ter wereld’, het is maar dat je het weet.

Rosé de Saignée:

chardonnet-et-fils-rose-champagne

Ben je zelf ook gaan proeven bij Chardonnet et fils? Ken je nog andere champagne huizen in Avize? Laat het ons weten via de comments.

Wil je zelf de champagnestreek eens bezoeken? Check onze tips!

Facebook Comments Box
Tags:

3 reacties op “Champagne Chardonnet et fils”

 1. sébastien

  De Rosé de Saignée is een champagne die vanaf het begin met rode wijn gemaakt is en dat is het verschil. Normaal lust ik de rosé helemaal niet maar hier ik moet het wel toegeven : fantastisch… ( ter info, de gewone rosés zijn gemaakt met klassieke champagne waar rode wijn bij gevoegd wordt.)

  1. Bedankt voor de tip!

   Ik heb nu toevallig dit weekend nog een fles uit Avize geproefd van Waris Hubert. Was sowieso al van plan om dit jaar tussen het proeven niet te veel kilometers te maken dus misschien kan ik die Bonville er ook bij nemen.

   Groeten

   Kristof

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: