Groenten op de BBQ klaarmaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als je ze grilt is het niet altijd even gemakkelijk om ze gaar te krijgen maar met deze papillot is dat geen probleem.

We gaan de groenten op smaak brengen met vocht en door de stoom die vrij komt garen ze vanzelf.

Twee aandachtpuntjes:

Doe genoeg vocht in de papillot zodat de groenten niet aanbranden
Hou er rekening mee dat dit ongeveer een half uur nodig heeft om te garen

Recept groentenpapillot op de BBQ

Ingrediënten:

peultjes
champignons
ui
look
broccoli
enz.

Bereidingswijze:

Was en snij de groenten. Leg ze op een zilverpapier en besprenkel ze met olijfolie en peper en zout. Leg een tweede stuk zilverpapier op de groenten en begin met alles mooi dicht te vouwen. Zorg dat je nog een klein gaatje over hebt zodat je nog een scheut water of bouillon kan toevoegen. Als het vocht er bij zit vouw je alles goed dicht zodat er zeker geen stoom kan ontsnappen.

groentenpapillot-bbq groentenpapillot-op-bbq

Papilotten nu een half uurtje op de grill (indirect) en ze zijn klaar.

Pas op: je zal zien dat de papilloten opgezwollen zijn. Dit komt door de hete stoom dus pas op dat je je niet verbrand bij het opendoen.

Het resultaat ziet er uit zoals op onderstaande foto. Je kan dit serveren bij verschillende soorten vlees.

geroosterde-groenten-bbq

 

pijltjerechts Bekijk ook onze andere BBQ recepten.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/geroosterde-groenten-bbq.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/geroosterde-groenten-bbq.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,ReceptGroenten op de BBQ klaarmaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als je ze grilt is het niet altijd even gemakkelijk om ze gaar te krijgen maar met deze papillot is dat geen probleem. We gaan de groenten op smaak brengen met vocht en door de stoom die vrij komt...Alles voor de man met smaak!