Komkommersoep: nagenoeg geen calorieën
De goede voornemens loeren al om het hoekje. Deze komkommersoep is ook uitstekend geschikt indien je nog enkele zware maaltijden in het vooruitzicht hebt en alvast een beetje reserve wilt inbouwen.
Ingrediënten
- Halve kilo komkommer
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel verse kervel
- halve theelepel zeste van citroen
- 2 theelepels citroensap
- 150 ml magere yoghurt
- halve liter groentebouillon
- peper en zout
Aan de slag
- Komkommer doormidden, pitjes eruit en raspen.
- Yoghurt, citroensap, citroenzeste mengen. Hierbij het knoflook uitpersen en dat vocht er ook ondermengen. Vervolgens bouillon er ook nog goed onder mengen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Soep laten afkoelen in koelkast (als je geen tijd hebt, de vriezer)
- Kervel fijnhakken en garneren.
Voordeel
- Je kan deze komkommersoep maken en opdienen zonder nog te moeten verwarmen.
- Een dertigtal calorieën per portie, dat is dus werkelijk niets.
- Een verfrissend soepje. Om na de feestdagen te beginnen aan je dieet, of om tijdens de feesten tussen enkele zware maaltijden wat frisheid en verluchting te brengen.
- Diegenen die er toch weer wat meer smaak aan willen toevoegen, doen er nog een kruidenkaasje onder…..

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!