Meteen naar de inhoud
Home » Tony De Wilde – Sixpack van de week

Tony De Wilde – Sixpack van de week

Tony De Wilde

Deze week is het aan Tony De Wilde, in het dagelijks leven aan de slag bij een telecom bedrijf maar in het weekend en na de uren bezig met vanalles en nog wat.

Zo is Tony maker van de website Klein-Sinaai.be en Boudelo.be en met zijn partner Isabelle Van Overtvelt actief in het verenigingsleven van Klein-Sinaai. Daarnaast verdiept hij zich ook in de geschiedenis van de befaamde Abdij van Boudelo. Hierdoor werd hij ook onrechtstreeks een soort ambassadeur van het Boudelobier.

Vooral dat laatste interesseert ons natuurlijk! We vroegen Tony of we hem even mochten storen voor een interview en het resultaat hiervan kan u hieronder lezen:

Vertel eens iets over Boudelo bier…

Het Boudelo-bier is een ode aan de belangrijkste abdij in het Waasland. Het verwijst naar de brouwactiviteiten die ooit in de historische Boudelo-abdij in Klein-Sinaai hebben plaatsgevonden. We vonden in oude archieven het recept en verkoopsacten van de Brouwerij uit 1578 terug.  Dat in de Boudelo-abdij bier werd gebrouwen, is net zoals in andere geestelijke instellingen van die tijd, te wijten aan de strenge leefregels van de mensen die deze abdijen en kloosters betrokken. Om het vasten, zwijgen en harde monnikenleven iets draaglijker te maken, kregen de abdijen en de kloosters de toelating om bier te brouwen. Bovendien was bier de enige drank waar men niet ziek van werd, want water zat vol bacteriën die tijd. Het diende dus gewoonweg om te overleven. De smaak ademt letterlijk geschiedenis van het Waasland uit. Het nieuwe Winterbier Boudelo Tripel en Dubbel werd reeds door heel wat bierkenners als een topper omschreven.

En wat is jouw taak als ambassadeur van het bier?

Ik was ontwerper van het nieuwe etiket, het logo en de website van Boudelo. Binnenkort worden de mooie glazen geleverd, een echte must voor verzamelaars. Op jaarmarkten en feestelijkheden hebben we ook een promostand waar mensen kunnen proeven en genieten van gerechten op basis van Boudelobier. Verder ga ik af en toe langs bij drankhandels en cafés in de buurt en laat hen proeven zodat ze het bier bij de Brouwerij Boelens kunnen bestellen.

Waar kunnen we het bier kopen?

In de grote drankenhandels in de buurt, in diverse horecazaken of restaurants in het Waasland en uiteraard ook bij Brouwerij Boelens in Belsele. Af en toe kiest een restaurant of café uit het bredere Waasland het Boudelobier als bier van de maand.

Tot slot, ik neem aan dat je goed bekend bent in het Waasland. Kan je ons een goed restaurant aanbevelen?

Onlangs hebben we genoten van de heerlijke gerechten in Bistro Vienna op het Stationsplein te Lokeren. Ongelooflijke klasse en supervriendelijke bediening van een sterrenzaak.

 

Bedankt Tony De Wilde en nog veel succes met het bier en je website over Klein Sinaai!

Meer info is te vinden op  www.boudelo.be/boudelobier. Specifieke vragen over bijvoorbeeld het verdelen van Boudelo kan u ook stellen via mail op info@boudelo.be.

 

 

 
Wil u ook uw website promoten of uw webshop promoten? Klik dan even hier.
 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!