Ardbeg 10Ardbeg 10 is geen whisky die je moet drinken wanneer je eens wilt proberen of je ook graag whisky zou lusten. Als je niet regelmatig een glaasje whisky drinkt, zal je deze allicht niet appreciëren wegens te overweldigend. Een glaasje dat je toch echt moet “leren drinken”.

Smaak

Je ruikt zo de turf, maar de smaak is niet allesoverheersend. Peated, ja, maar ook nog wat kruiden die je meeproeft. Lange afdronk ook.

Een stevig dessert net achter de kiezen (zelfs na wat schimmelkaas blijft deze overeind)… dan is dit erg mooie afsluiter van een gezellige avond. Zij die gestopt zijn met roken, kunnen met deze single malt toch nog dat intens rokerige in de mond ervaren.

Ardbeg 10 is een whisky die je als liefhebber toch gewoon in je barkast moet hebben staan. Het vlaggenschip van de vloot van Ardbeg, en als je hem proeft weet je waarom.

Technische fiche

  • Ardbeg 10

  • 46% Alcohol

  • Distilleerder: Ardbeg

  • Regio: Islay

www.ardbeg.com

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/008_ardbeg.jpg?fit=600%2C366&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/008_ardbeg.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankArdbeg 10,peat,whiskyArdbeg 10 is geen whisky die je moet drinken wanneer je eens wilt proberen of je ook graag whisky zou lusten. Als je niet regelmatig een glaasje whisky drinkt, zal je deze allicht niet appreciëren wegens te overweldigend. Een glaasje dat je toch echt moet 'leren drinken'. Smaak Je ruikt zo...Alles voor de man met smaak!