Meteen naar de inhoud
Home » Brouwerij Boelens

Brouwerij Boelens

logo-brouwerijboelensAls bierliefhebber is het kwestie van zoveel mogelijk nieuwe dingen te proeven en dat lukt me aardig. Ik kom bijna uitsluitend in café’s waar men speciale bieren verkoopt dus regelmatig kom ik eens iets nieuw tegen. Wat ik ook regelmatig tegenkom is de naam ‘Boelens’.

Boelens is een ambachtelijke brouwerij in Belsele en op het eerste zicht maken ze heel wat verschillende bieren. Hoog tijd dus om deze brouwerij eens van dichterbij te bekijken.

Brouwerij Boelens

Een korte zoektocht op internet leert me dat onder andere de volgende bieren door Boelens gebrouwen worden:

Boudelo, Bieken, Jezuwiet, Dubbel Klok, Oud Tassels, Pa-Gijs, Semini’s Aksiedent, Waase Wolf, Tripel Klok, Waaslander, Pikkeling Tripel, Prinsesken, Santa Bee.

Van deze lijst zijn er echter maar zes die effectief van Brouwerij Boelens zelf zijn: Bieken, Waase Wolf, Tripel Klok, Dubbel Klok, Waaslander en Santa Bee.

En de rest dan?? Wel de rest is ook gebrouwen in Brouwerij Boelens maar in opdracht van iemand anders. Dat is het interessante aan Boelens. Je kan persoonlijk of met één of andere vereniging je eigen bier laten brouwen in hun infrastructuur! Ik heb op hun site gelezen dat ze redelijk flexibel zijn met minimum afname dus wie droomt van eens een eigen bier te laten brouwen moet zeker contact opnemen met Boelens.

De contactgegevens en meer details staan op hun website: www.brouwerijboelens.be

Semini’s Aksiedent

aksiedentIk heb de meeste bieren van Boelens al gedronken en als je mij vraagt welk bier voor mij het beste is, dan kies ik de Semini’s Aksiedent.

Het is een goudkleurig bier met een alcoholpercentage van 8%. Dit is een biertje met aardig wat karakter! Dit bier is gebrouwen in opdracht van een studentenclub.

Meer info over dit bier kan je vinden op hun website: www.seminisaksiedent.com

 

De bieren die ik hierboven heb genoteerd zijn de bieren die ik zo op het eerste zicht gevonden heb. Ik ben er van overtuigd dat er nog veel andere zijn dus als je er nog kent, zet ze hieronder in de commentaren. Heb je zelf een bier laten brouwen bij Boelens? Zet zeker jullie website hieronder zodat we jullie bier beter kunnen leren kennen.

Facebook Comments Box

1 reactie op “Brouwerij Boelens”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!