Meteen naar de inhoud
Home » De champagnes van James Bond

De champagnes van James Bond

Hier in Belgie en Nederland zie ik het zo gauw nog niet gebeuren bij de geheime diensten maar ‘On her majesty’s secret service’ mag het allemaal wat kosten. Bond loopt gekleed in peperdure kostuums van Brioni, heeft een horloge van Omega en drinkt, uiteraard, alleen de beste champagnes.

De James Bond films zijn al van in het begin een commercieel succes en merken doen er dan ook alles voor om een plaatsje in een bond film te bemachtigen. Zelfs in Dr. No uit ’62 deed men al aan product placement en door de jaren heen is het er niet op verbeterd.

Alles wat Bond draagt of aanraakt is gesponsord! De budgetten die hiervoor nodig zijn zijn niet mals want Heineken betaalde zomaar even 45 miljoen dollar om Bond in plaats van Martini een Heineken te laten drinken.

Horror! Een gentleman zoals Bond aan de Heineken, waar gaat het naar toe… I guess money really makes the world go round!

Hoog tijd om het terug over champagne te hebben. Als je bovenstaande weet dan snap je allicht ook dat niet zomaar eender welk merk in aanmerking komt om de favoriete bubbels van Bond te zijn.

In de eerste films was James nog grote fan van Dom Perignon en Taittinger maar sinds Live and let die uit ’73 drinkt hij enkel nog Bollinger.

De reden hiervoor? Bollinger is ook de Britse hofchampagne en de flessen dragen het logo van het Britse hof.

Mooie uitleg maar wij weten dat de echte reden vooral met dollars te maken heeft!

Bollinger in James Bond

Bollinger is natuurlijk ook echte top champagne en in combinatie met de bloedmooie Bond-girls en ‘s werelds beste geheim agent levert dit vaak mooie prenten op. Hieronder een compilatie van de beste foto’s die ik gevonden heb.

Roger Moore in A View to A Kill uit ’85

caaa0c61a55cd602ee1b7c1d4c4a456e

moore_bond_bollinger

Roger Moore in Moonraker uit ’79

bollinger-moonraker moonraker-bollinger

The world is not enough uit ’99 met Pierce Brosnan

james-bond-bollinger

Nog twee Bond-films waar Pierce Brosnan de Bollinger mag aanprijzen.

bollinger-champagne-ads1

En natuurlijk zet Daniel Craig de Bollinger traditie gewoon verder…

Bollinger 002 Bond 01

1x heeft ook een Bond-schurk zich tegoed mogen doen aan de heerlijke bubbels en dat was dhr. Jaws in Moonraker uit ’79

bollinger-skyfall

En tot slot…. het is geen Bollinger maar wat is een lijstje over Bond films zonder Sean Connery?!

Dhr. Bond drinkt hier een Dom Perignon uit ’53 in de film Goldfinger.

dom-perignon-53-goldfinger

 

Facebook Comments Box

4 reacties op “De champagnes van James Bond”

 1. Mooi gedaan! We even rechtzetten: voor de laatste Bond budgetteerden zowel Heineken als Coca Cola elk 8.000.000€.
  Bollinger: 0.000.000€…
  Zij sponsoren uiteraard wel alle flessen die je ziet op recepties etc. In de films, en de flessen op de officiële avant-première recepties. Bond bestaat 50 jaar, hij drink reeds 40 jaar Bollinger. Daarmee is dit de langste samenwerking tussen 2 merken in de gehele filmgeschiedenis ooit. Waarom Bollinger, en niet grote budgetten binnen rijven van een grote commerciële mastodont? James staat voor alles wat discrete luxe is, kwaliteit, geen bling-bling. Voorts is hij idd ‘in dienst’ bij The Queen, en staat haar wapenschild op elke fles. Bollinger is dan ook dé Britse bubbly bij uitstek. De doorslaggevende reden is dat de familie Brocolli, eigenaars van Bond, familie is van Bollinger. Klik onder!

 2. Bedankt voor je feedback Peter. Weer iets bijgeleerd over Bond. Ik ga er vanuit dat men ook in Spectre weer gebruik zal maken van Bollinger?

  1. Peter Bollinger

   Hey Kristof, geen idee? Omdat Bollinger niets betaald, kunnen ze ook niets eisen. het is eerder een gunst of James opnieuw Bolly zal drinken. In oudere episodes vraagt hij er expliciet naar, en zie je de fles duidelijk in beeld. In de laatste 3 films is Bollinger slechts zeer discreet aanwezig voor het geoefende oog. uiteraard zijn we zeer blij met deze gratis publiciteit, maar gaan Bollinger het zeker niet uitbuiten. Kwestie van ze niet op ideeën te brengen want bij Bollinger gaat de kwaliteit wel in de fles met slechts een zeer beperkt marketingbudget.

   1. kristofluyten

    Bedankt voor de info Peter! Weet je toevallig ook of het op één of andere manier mogelijk is om Bollinger te bezoeken? Zou er doodgraag eens een artikel over maken!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: