Hier in Belgie en Nederland zie ik het zo gauw nog niet gebeuren bij de geheime diensten maar ‘On her majesty’s secret service’ mag het allemaal wat kosten. Bond loopt gekleed in peperdure kostuums van Brioni, heeft een horloge van Omega en drinkt, uiteraard, alleen de beste champagnes.

De James Bond films zijn al van in het begin een commercieel succes en merken doen er dan ook alles voor om een plaatsje in een bond film te bemachtigen. Zelfs in Dr. No uit ’62 deed men al aan product placement en door de jaren heen is het er niet op verbeterd.

Alles wat Bond draagt of aanraakt is gesponsord! De budgetten die hiervoor nodig zijn zijn niet mals want Heineken betaalde zomaar even 45 miljoen dollar om Bond in plaats van Martini een Heineken te laten drinken.

Horror! Een gentleman zoals Bond aan de Heineken, waar gaat het naar toe… I guess money really makes the world go round!

Hoog tijd om het terug over champagne te hebben. Als je bovenstaande weet dan snap je allicht ook dat niet zomaar eender welk merk in aanmerking komt om de favoriete bubbels van Bond te zijn.

In de eerste films was James nog grote fan van Dom Perignon en Taittinger maar sinds Live and let die uit ’73 drinkt hij enkel nog Bollinger.

De reden hiervoor? Bollinger is ook de Britse hofchampagne en de flessen dragen het logo van het Britse hof.

Mooie uitleg maar wij weten dat de echte reden vooral met dollars te maken heeft!

Bollinger in James Bond

Bollinger is natuurlijk ook echte top champagne en in combinatie met de bloedmooie Bond-girls en ’s werelds beste geheim agent levert dit vaak mooie prenten op. Hieronder een compilatie van de beste foto’s die ik gevonden heb.

Roger Moore in A View to A Kill uit ’85

caaa0c61a55cd602ee1b7c1d4c4a456e

moore_bond_bollinger

Roger Moore in Moonraker uit ’79

bollinger-moonraker moonraker-bollinger

The world is not enough uit ’99 met Pierce Brosnan

james-bond-bollinger

Nog twee Bond-films waar Pierce Brosnan de Bollinger mag aanprijzen.

bollinger-champagne-ads1

En natuurlijk zet Daniel Craig de Bollinger traditie gewoon verder…

Bollinger 002  Bond 01

1x heeft ook een Bond-schurk zich tegoed mogen doen aan de heerlijke bubbels en dat was dhr. Jaws in Moonraker uit ’79

bollinger-skyfall

En tot slot…. het is geen Bollinger maar wat is een lijstje over Bond films zonder Sean Connery?!

Dhr. Bond drinkt hier een Dom Perignon uit ’53 in de film Goldfinger.

dom-perignon-53-goldfinger

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/moore_bond_bollinger.jpg?fit=620%2C349&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/moore_bond_bollinger.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbollinger,champagneHier in Belgie en Nederland zie ik het zo gauw nog niet gebeuren bij de geheime diensten maar 'On her majesty's secret service' mag het allemaal wat kosten. Bond loopt gekleed in peperdure kostuums van Brioni, heeft een horloge van Omega en drinkt, uiteraard, alleen de beste champagnes. De James...Alles voor de man met smaak!