Meteen naar de inhoud
Home » Bordeaux wijnen – betaalbaar of niet?

Bordeaux wijnen – betaalbaar of niet?

Dat Bordeaux wijnen beschouwd worden als de beste van de wereld is geen geheim, dat ze nogal duur zijn ook niet. En nochtans kan het anders. Dat is althans wat de mensen achter de organisatie van Bordeaux Experiences ons willen doen geloven.

Klopt dit verhaal en kan je effectief goedkope, lekkere Bordeaux vinden?

Ik heb het voor jullie getest en de uitslag leest u hieronder!

bdxp

de Bordeaux Experiences

Ik kreeg onlangs de vraag of ik interesse had in een exclusieve tasting op een hippe plaats in het Antwerpse. Lang moest ik daar niet over denken want tasting, exclusief en hip zijn nu net drie woordjes waarmee ik me al eens graag bezig houd!

De place-to-be was de SOHO Wijnbar op het Zuid in Antwerpen. Het Zuid is zowat de meest trendy buurt van Antwerpen én bovendien bleek deze specifieke wijnbar ook nog eens mede-eigendom te zijn van Tom Waes. Ik had geen flauw idee waaraan ik mij moest verwachten maar kom, alles voor het goede doel.

Ondertussen kan ik jullie alvast vertellen dat de bar op zich een aanrader is. Geen al te bekakt gedoe, integendeel, die avond was er een eerder losse, gezellige sfeer op het terras. (Of de wijn daar voor iets tussen zit….)

Soit, genoeg over de plaats nu even terug naar waar het om draait: wijn proeven.

De naam zegt het zelf: Bordeaux Experiences draait om ‘de belevenis’. De website, de omkadering, de gadgets, enz. waren allemaal heel mooi gedaan en dat kon me zeker bekoren!  Wijn beleven kon je doen aan een vijftal standen: blind proeven, ruiken, enz. De typische wijn-dingen zeg maar. Daarnaast had je ook de gelegenheid om een praatje te maken met mensen van de organisatie en daar heb ik wel één en ander van opgestoken.

Uiteraard wordt zo’n avond niet voor niks georganiseerd. De bedoeling van heel de avond is om de consument te overtuigen dat Bordeaux wijnen niet altijd duur moeten zijn. Met andere woorden, je kan heel het jaar door goede en betaalbare wijn kopen en dus niet enkel met de feestdagen.

Klopt deze stelling ook?

Naar goede gewoonte heb ik mij niet ingehouden en heb ik dus heel wat wijnen geproefd (bijna allemaal denk ik) . Qua smaak waren ze stuk voor stuk in orde en qua prijs eigenlijk ook. Omdat ik er zoveel gedronken heb kan ik jullie niet meer zeggen dewelke het allemaal waren maar ik heb mijn favoriet wel onthouden:

Château Grand Verdus – Rode wijn te koop bij Carrefour voor 6,96€

Ik heb gezien dat ze het binnenkort nog eens herhalen in Brussel en in Gent dus als je in de buurt moest zijn moet je zeker eens passeren. Neem dan ineens ook het boekje mee dat ze uitdelen. Daar staan tientallen Bordeaux wijnen in per soort en per prijs en er staat ook bij waar je ze kan kopen.

Meer info:

https://bordeaux-experiences.be

http://www.bordeaux.com/be-nl

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: