Een heerlijk sausje voor bij vlees op de BBQ. Serveer bij steak, een stukje gegrild varkensvlees, enz. Bovendien is deze champignonsaus voor bij de bbq supersnel klaar.
Voor een dikke, grove saus, gebruik je best grote champignons. Dit geeft je extra veel champignonsmaak. Voor een fijnere saus neem je uiteraard extra kleine champignons.
Ingrediënten:
- 1 bakje champignons
- 2 teentjes look
- 1 potje room
- 2 el oregano
- enkele takjes verse tijm
- 2 el bloem
- peper en zout
- boter
Bereidingswijze:
Snij de champignons in schijfjes en snipper de teentjes look. Laat wat boter smelten en laat de champignons met de look aanstoven.
Bestrooi de champignons na een paar minuten stoven met twee eetlepels bloem en roer alles eens goed ondereen. Daarna mag je de room toevoegen en moet je nog even goed roeren. Doe nu ook de tijm en de oregano er bij.
Laat alles een tiental minuten pruttelen en doe er dan naar smaak nog wat peper en zout bij.
Bekijk ook onze andere BBQ-recepten.
Volg mij op Social Media: