Dit is echt een gerechtje naar mijn hart én het is een typisch mannelijk gerecht.

Het niet moeilijk om klaar te maken en als je het goed doet maak je er zeker iemand blij mee!

Het recept hieronder is van Johan Segers, chef van restaurant ’t Fornuis in Antwerpen en ook bekend van o.a. Njam TV.

Dit recept is trouwens van de Njam website gekopieerd.

De croque champignon is minder bekend dan de gelijknamige toast maar geloof ons op ons woord: Hiermee ga je scoren!

 

 

Ingrediënten voor 2:

750 g champignons
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 wit casinobrood
4 sneetjes kaas
2 sneetjes beenham
boter – peper – zout

Bereidingswijze van croque champignon:

Sorteer de paddenstoelen: leg de kleine paddenstoelen apart om fijn te hakken, en de grote om in hun geheel te bakken. Verwijder de stelen uit de grote paddenstoelen en hak de stelen en de kleine paddenstoelen in kleine stukjes.

Stoof het fijngesneden sjalotje aan in een klontje boter, voeg de fijngesneden paddenstoelen toe en kruid met peper en zout. Stoof het mengsel aan tot al het vocht verdampt is.

Snijd de uiteinden van het brood en verdeel in drie stukken. Neem één stuk, snijd de korsten eraf en snijd in sneetjes van 1 à 2 cm dikte.

Beleg twee sneetjes brood met kaas. Lepel er een flinke schep van het paddenstoelenmengsel op. Leg er een plak beenham op. Schep er nog wat van het paddenstoelenmengsel over, leg er terug een plak kaas op en sluit met een sneetje brood. Druk goed aan.

Leg de croques in een beboterde ovenschaal en leg er nog een klontje boter bovenop. Bak de croques een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

Bak ondertussen de grote paddenstoelen met de bolle kant naar beneden in een pan met een klontje boter. Draai ze om als ze bruin zijn, kruid met peper en zout en bak nog even aan.

werk af:

Leg de gebakken paddenstoelen bovenop de croques en de “Croque Champignon” is af.

 

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/champignons.jpg?fit=620%2C465&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/champignons.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodcroqueDit is echt een gerechtje naar mijn hart én het is een typisch mannelijk gerecht. Het niet moeilijk om klaar te maken en als je het goed doet maak je er zeker iemand blij mee! Het recept hieronder is van Johan Segers, chef van restaurant 't Fornuis in Antwerpen en ook...Alles voor de man met smaak!