Meteen naar de inhoud
Home » De food trends voor 2015 – 7 voorspellingen

De food trends voor 2015 – 7 voorspellingen

Het begin van een nieuw jaar wil zeggen dat er weer allerlei lijstjes met voorspellingen voor het nieuwe jaar opduiken en jawel hoor, ook wij doen er graag aan mee. Hieronder een samenvatting van wat ik gevonden heb op een tiental prominente food-sites.

food-trends-voor-2015

Food trends voor 2015 – dit zijn ze waarschijnlijk:

Koop lokaal

Een trend waar we heel blij mee zijn! Koop je kaas bij de lokale kaashandel, proef en koop wijn bij een wijnhandel in de buurt, ga naar de markt, enz. Aardbeien, aardappelen en tal van andere producten kan je ook gewoon bij een boer in de buurt vinden.

De grote supermarkten verdienen wat mij betreft al meer dan genoeg en het voordeel bij lokale zelfstandigen is dat je rustig een praatje kan maken met iemand die weet waarover hij het heeft. Bovendien hebben ze dikwijls spullen die je bij de supermarkt niet kan vinden.

Konijn

2015 wordt het jaar van het konijn!

Ik las zelfs ergens dat konijn het nieuwe witte vlees wordt. Afwachten wat er van komt want buiten een stoofpotje met konijn ken ik niet al te veel recepten met konijn. (Maar dat ligt aan mezelf waarschijnlijk.)

Comfort food

Hors d’oeuvres zijn uit! Restaurants gaan meer en meer voor comfortfood. Denk aan Italiaans, de keuken van je mama, enz.

Verschil met thuis is dat je geen volle borden zal krijgen maar comfortfood in mooi geserveerde, kleinere porties.

Meatless Mondays

Ja, veel uitleg hoeft hier niet bij denk ik. In de Verenigde Staten zou dit een trend zijn die erg aan het opkomen is en je weet, als het regent in de VS dan druppelt het in Europa.

Technologie

Deze trend is al jaren bezig maar gaat helemaal los in 2015. Reviews op allerlei internet platformen, betalen met de smartphone, een tablet in plaats van een menukaart, enz.

Ik hou er wel van maar tijdens een gezellig diner met z’n tweeën mag het voor mij ook gerust wat klassieker zijn.

Ramen

Ramen is een populaire Japanse nooodlesoep. Ik heb het moeten opzoeken want ik kende het niet. Hopelijk kom ik het in 2015 ergens tegen zodat ik het kan proeven.

Yoghurt

De laatste trend is yoghurt. Ontbijten met yoghurt is weer helemaal in! Yoghurt met fruit kennen we uiteraard al maar in dit nieuwe jaar mag het allemaal wat exotischer. Wat denkt u van een yoghurt met kokosnoot, amandelen of passievrucht?

Let wel, geen rommel uit de supermarkt maar wel échte verse yoghurt gebruiken! (Misschien kan u hiervoor terecht bij een handelaar of een boer uit uw buurt.)

 

Opmerkingen? Zet ze in de commentaren!

Oh ja, gin verliest aan populariteit en whisky wordt het helemaal. Het is maar dat je het weet.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!