Meteen naar de inhoud
Home » Hoe doet je slager of je favoriete foodstore dat toch?

Hoe doet je slager of je favoriete foodstore dat toch?

Vaste bezoekers van onze site weten dat je hier honderden recepten kan vinden en dat die altijd gemaakt worden met verse ingrediënten! Of het nu gaat om een lekker stuk vlees of de groenten die erbij horen, voor ons is het belangrijk dat de basis goed zit en de basis dat is kwaliteit!

Uiteraard hebben we daarvoor onze favoriete adressen en uiteraard vinden wij het normaal dat je daar zomaar elke dag kan binnenlopen en er de spullen vind die je die dag nodig hebt. Maar hoe doen ze dat toch? Van waar komen de producten, hoe zit het bijvoorbeeld met de winkelinrichting enz. Even checken hoe dat werkt!

Waar haalt je favoriete foodstore zijn producten?

Als je in Belgie of in Nederland een supermarkt binnenstapt dan maakt het niet uit of je nu in het noorden of in het zuiden van het land zit, de meeste producten komen allemaal van dezelfde groothandel. Een groothandel kan een mega grote kippenkwekerij zijn maar evengoed een coöperatieve die wijntjes maakt voor die bepaalde supermarkt.

Bij jouw favoriete slager of foodstore komen de producten ook van een groothandel maar er is wel één groot verschil. Zij bedienen de lokale bevolking en kiezen daarom dikwijls voor een leverancier uit de buurt. Zij beslissen zelf vanwaar hun lekkere steak komt, waar ze hun kippen halen enz.

Vers fruit en groenten komen altijd van een veiling en ook daar kunnen ze zelf kiezen. Koop je fruit van de beste kwaliteit of wacht je even tot de iets goedkopere partijen fruit eraan komen. Allemaal keuzes die je lokale winkelier moet maken. Die fruitveilingen beginnen dan ook nog eens heel vroeg ’s morgens dus de kans is groot dat wanneer jij ’s morgens je boodschappen gaat doen dat de persoon voor je al bijna aan halve dag bezig is!

Eens de ingrediënten allemaal in de winkel aangekomen zijn moeten ze nog verwerkt worden. De slager moet al het vlees versnijden, slaatjes maken, worsten draaien enz. Daarvoor heb je ruimte en een goede winkelinrichting nodig! (Om nog maar te zwijgen over de tijd die er allemaal inkruipt.)

Winkelinrichting is heel belangrijk!

Tegenwoordig is het heel belangrijk dat je winkel voldoet aan alle hedendaagse normen. Uiteraard moet je een perfect werkende koeltoog hebben en moet alles verlopen volgens de geldende hygiëne normen maar er komt nog zoveel meer bij kijken… Denk even aan bijvoorbeeld dit:

  • Winkelkarretjes of mandjes
  • Een kassasysteem
  • Ticketjes voor de wachtrij
  • Verpakkingsmateriaal
  • Kleding voor het personeel
  • Parking voor de klanten indien mogelijk
  • Reclamefolders
  • Eventueel thuisbezorging of afhaalmogelijkheid voor bestellingen
  • Enz.

Je vraagt je af wanneer die mensen nog tijd hebben om hun producten te verkopen!

Dat is ook de reden dat je tegenwoordig geen enkele moderne winkelier nog zelf zijn winkel ziet schilderen. Er bestaan firma’s die gespecialiseerd zijn in winkelinrichting en die werken op basis van een concept. Alles moet kloppen. De winkel wordt praktisch ingedeeld zodat er nergens te lange wachtrijen zijn, de apparatuur en de meubels worden op elkaar afgestemd, de huisstijl wordt overal in de winkel doorgetrokken enz. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gedaan door deze firma’s. Gelukkig maar!

Denk hier een keer aan als je volgende keer in je speciaalzaak even moet aanschuiven! Het feit dat jij al die lekkernijen elke dag opnieuw weer kan kopen komt door het feit dat deze mensen zich dag en nacht inzetten!

 

Vind je bovenstaande informatie interessant? Kijk dan ook eens een keer op de site van de VLAM, daar staat echt vanalles op over kwaliteits producten en het ontstaan ervan!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!