Een beetje man in de keuken weet dat look (of knoflook) een top ingrediënt is!

Look past bij pasta’s, bij vlees, bij vis, enz. Bovendien is look ook nog eens supergezond dus ik kan geen enkel excuus verzinnen om geen look te gebruiken.

Er zijn natuurlijk wel een paar ‘nadelen’ maar die wegen niet op tegen de voordelen.

Iedereen weet dat je van look een ‘slechte’ adem krijgt maar dat ruiken enkel de mensen die geen look hebben gegeten. Bovendien.. wat is slecht?

Voor je het kan gebruiken moet je de verse look nog pellen. Helemaal niet moeilijk, druk er eens goed op met het plat van je mes en je kan het velletje er zo vanaf halen. Je vingers ruiken misschien een beetje naar look maar ach.. is dat een nadeel?

Eenvoudig een volledige bol look pellen

In het filmpje hieronder laten we zien dat een bol look pellen ook op een andere manier kan. Sterker nog, met deze foodhack kan je kan zelfs op een paar seconden een volledige bol look pellen! En omdat we zo zeker zijn van ons stuk hebben we een kind gebruikt om het voor te doen:

Voor wie het nog niet door heeft zet ik hieronder nog eens de werkwijze in 6 stappen:

  1. Neem een bol look.
  2. Sla er op met het plat van je hand zodat de teentjes los zijn.
  3. Neem een pot met deksel.
  4. Doe de teentjes look in de pot.
  5. Doe het deksel op de pot en schud een paar seconden heel hard met de pot.
  6. Doe het deksel van de pot en haal de gepelde teentjes look er uit.

 

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/gerookte_look.jpg?fit=424%2C283&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/gerookte_look.jpg?resize=150%2C142&ssl=1KristofFoodfoodhack,lookEen beetje man in de keuken weet dat look (of knoflook) een top ingrediënt is! Look past bij pasta's, bij vlees, bij vis, enz. Bovendien is look ook nog eens supergezond dus ik kan geen enkel excuus verzinnen om geen look te gebruiken. Er zijn natuurlijk wel een paar 'nadelen' maar...Alles voor de man met smaak!