Meteen naar de inhoud
Home » Dit jaar een keertje niet naar Ibiza!

Dit jaar een keertje niet naar Ibiza!

Je zou kunnen denken dat dit een verschrikkelijk begin van een blogpost is: “Dit jaar niet naar Ibiza!” Erger nog, je zou kunnen denken dat ik ga schrijven over één of andere nachtmerrie, maar dat klopt gelukkig allemaal niet.

We zijn de laatste zes jaar (op één coronajaar na) telkens eind mei naar Ibiza geweest voor een short-trip met ons tweetjes of met de kinderen en dit jaar wou iedereen gewoon eens iets anders doen. Het is te zeggen, ik wou wel absoluut naar La Isla Blanca, maar ik heb me moeten neerleggen bij de meerderheid.

Dit jaar gaan onze kinderen ook weer mee, en omdat ze Ibiza toch al een beetje gezien hadden, wilden ze dus ergens anders naartoe. Niks aan te doen, maar ook niet getreurd, want de alternatieven zijn ook best top!

Ibiza met een gids

Waar gaan we dan wel naartoe?

Wel… Dat is nog niet helemaal beslist. Wat we wel al weten is dat we sowieso naar een Spaanse bestemming willen vliegen. Spanje is één van onze favoriete vakantiebestemmingen, en deze zomer gaan we al naar Frankrijk, dus die keuze was eerder snel gemaakt.

Ik geef hieronder nog even mee wat we in gedachten hebben en waarom:

Mallorca:

Mallorca ligt net als Ibiza in de Balearen en daar zijn we nog niet geweest. Het voordeel is ook hier dat het maar twee uur vliegen is. Ik hoor echter dikwijls verhalen over gekke Duitsers daar dus dat moet ik toch eerst nog eens helemaal uitzoeken.

Tenerife:

Ben ik ook nog niet geweest… Het is wel iets verder vliegen natuurlijk. Ik heb het onlangs nog nagekeken, en bijvoorbeeld met Brussels Airlines duurt een vlucht naar Tenerife ongeveer 4 uur en 30 minuten. Dat is nog te doen he.

Het voordeel aan Tenerife is dat het weer sowieso in orde is. Ik ken heel wat mensen die er al geweest zijn, en iedereen zegt me dat het ideaal is om wat uit te rusten, maar dat er toch genoeg leuke dingen zijn om te gaan bezoeken.

Alicante:

Dit is misschien minder voor de hand liggend als bestemming, maar ook hier heb ik al veel goede feedback over gekregen. Blijkbaar is Alicante ook een ideale stad voor foodies en dat is natuurlijk echt iets voor mij.

Aan zon trouwens ook geen gebrek aan de Costa Blanca! Qua vluchten valt het ook mee. Vanuit Brussel is een vlucht naar Alicante ook maar 2 uur en 40 minuten.

 

 

Plannen hebben we dus genoeg maar we moeten alleen nog beslissen. Jammer voor Ibiza, maar dat maken we dan volgend jaar dubbel goed!

Wat zouden jullie doen? Als je al in één van mijn voorgestelde bestemmingen bent geweest, laat het dan zeker even weten hieronder in de commentaren!

PS: Ben je ook van plan om dit jaar een paar uitstappen dichter bij huis te maken? Check deze Stadsbonnen dan een keer!

Facebook Comments Box

10 reacties op “Dit jaar een keertje niet naar Ibiza!”

  1. Mag ik opperen dat ik in ieder geval niet zou vliegen naar Spanje vanwege het milieu? Zou het niet leuk zijn om er een roadtrip van te maken met je kinderen? Of met de trein? Dat is en bijzonder, en je belast het milieu niet.

  2. Kijkje in huis en tuin

    Ik vond Mallorca een leuke bestemming voor als je met kinderen op vakantie wilt gaan.

  3. Zo te zien hebben jullie leuke alternatieve gevonden voor Ibiza. Ik ga altijd naar Engeland op vakantie, maar dit jaar niet Nu ga ik naar Parijs

  4. Jaaaa, Tenerife is heel erg ontspannend. En lieve mensen. Het is wel 30 jaar geleden, maar ik vond het te gek. Ook omhoog naar de vulkaan geweest. Heel bizar, beneden is het bloedheet en boven ijskoud. Mooi om een keer mee te maken. Neem dus een jas mee. Dat had ik niet gedaan, erg veel spijt van gehad, hele tijd lopen bibberen. En er is daar volgens mij een deel van Star Wars opgenomen, heel cool. Wat het nadeel is van Tenerife, is dat je alleen maar steen/vulkaan stranden hebt. Maar goed, je gaat toch in mei. Alicante lijkt me ook erg mooi!

  5. Mallorca lijkt mij ook prachtig!!! Wij gaan volgende maand ruim 3 weken met de camper op pad. Route: Frankrijk, Noord Spanje, Portugal en terug via Zuid Spanje en Frankrijk. Zou zoiets ook wat voor jou zijn?

  6. Leuk. Ik zou voor Alicante kiezen denk ik. Lekker dichtbij, eventueel met de auto te doen. Maar met een korte trip is vliegen wellicht beter. Heerlijk eten en gezelligheid.

  7. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar Tenerife, daar hoor ik veel goede verhalen over. Ik ben benieuwd waar je uiteindelijk terecht komt.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: