Meteen naar de inhoud
Home » Sportief de weg op!

Sportief de weg op!

Trouwe lezers van deze blog weten het: Hier schrijven we al eens graag over BBQ, bier, enz.! Heerlijk maar van al dat eten durft er wel al eens een kilootje (of twee, drie, … ) bijkomen en dat kunnen we natuurlijk niet hebben.

Hardlopen is nu niet direct mijn ding dus moest ik op zoek naar iets anders! Fietsen is iets dat ik eigenlijk wel graag doe maar op mijn oude herenfiets zag ik mezelf nog niet in een sportpakje rondrijden… Een mountainbike is iets dat ik al heel lang wou maar spijtig genoeg is dat meestal vrij duur. Ik zeg meestal want ik ben er toch in geslaagd van een goedkope MTB te kopen!

Op de website van Matrabike vind je verschillende modellen in allerlei prijsklasses. De goedkoopste heb je al van 174 euro en de duurste kost 1499 euro. Ok, Stokvis, Steppenwolf, Ideal en Ferrini zijn zeker niet de meest bekende merken maar voor dat geld en met die specificities kan je echt niet sukkelen!

Stokvis Stone MTB

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Stokvis Stone. Dit is allicht niet de beste fiets uit hun gamma maar voor mijn recreatief gebruik meer dan voldoende. De witte kleur ziet er mooi en sportief uit dus meer moet dat voor mij niet zijn.

Ik ben geen kenner maar er staat een versnellings apparaat van Shimano op met 21 versnellingen. Shimano is sowieso het bekendste merk dus daar ga je niet bedrogen mee uitkomen. Ondertussen heb ik ze al uitgebreid getest en alles schakelt heel vlot dus dat is prima.

Ik heb wel gemerkt dat je de vering vooraan niet kan blokkeren maar dat zal allicht met de prijs te maken hebben. Die blokkering kan je bij duurdere fietsen aanzetten als je niet over heuvelachtig terrain aan het rijden bent.

Soit, heel tevreden en zeker niet te veel uitgegeven!

Mountainbike parcours in Vlaanderen

Ik heb nog een tip voor wie er ook op uit wil trekken met de mountainbike. In heel Vlaanderen zijn er verschillende parcours die aangeduid zijn met kleine gekleurde wegwijzertjes. Op onderstaande sites vind je deze parcours terug:

https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/routes/

http://www.mtbroutes.be/belgie.php

Zelf ook een MTB gekocht? Of ken je zelf een goed parcours? Laat het even weten in de commentaren!

Bekijk ook dit artikel een keer zodat je weet hoe je een sportieve fiets moet schoonmaken.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!