In mijn whisky doe ik geen ijs. Nooit! In mijn cocktails normaal wel maar deze keer heb ik de whisky tactiek ook eens toegepast op een cocktail.

Daiquiri strawberry puurHeb je nodig:

 • rum: neem goede, je moet niet overdrijven, maar met rommel ga je ook nooit een lekkere cocktail serveren.
 • aardbeien: +- 150 gram/cocktail
 • suikerwater: je smelt gewoon rietsuiker in kokend water, no need om een fles suikerwater te gaan kopen.
 • limoenen
 • munt

Voor deze cocktail gaan we niet zoals een patissier alles perfect afmeten. Het mag een beetje rock en roll zijn. Hou je van namedropping? Niet à la Roger van Damme dus maar wel volledig in Jamie Oliver style.

Werk zo fris mogelijk! Bewaar de aardbeien in de koelkast. Geen gezeur over smaakverlies, de boer die ze van het veld haalt, bewaart ze eveneens in de koeling. Leg je rum ook goed fris. Stamp die dus maar gewoon mee de koelkast in. Ook het suikerwater dat je hebt gemaakt gaat mee de frigo in.

Klaarmaken in 6 stappen.

 1. Aarbeien, 150 gram/persoon (en per cocktail) in de mixer. Kort en goed. Niet blijven laten draaien, daar wordt het toch maar enkel warm van.
 2. Drie dopjes rum van de fles per persoon
 3. Twee à drie eetlepels van het suikerwater erbij
 4. Eens goed persen met een halve limoen
 5. Rustig alles door elkaar roeren
 6. Afwerken met een blaadje munt voor extra frisse toets

– KLAAR.

En nu is het aan jou: wil je hem straffer? Dan doe jij de verhouding rum wat hoger. Mag het bitterder (hangt natuurlijk af van de zoetheid van je aardbeien): dan doe je wat meer limoen… En zo ga je dus wat spelen.

En deze cocktail kan je wat mij betreft zo serveren, lekker fris.

Tip van de dag:

Aan zo’n cocktail ben je wel even bezig en wil je geen half uur cocktails maken terwijl de gasten al lang in de tuin zitten.

(en nadien nog eens wanneer ze gegarandeerd hun tweede en derde bestellen?)

Maak dan een grote kan met reeds klare cocktail en zet die tussen het ijs op tafel ! Lekker makkelijk bijschenken, en je kan rustig mee aan tafel blijven zitten.

Daiquiri strawberry puur: laat je zomer zoet en fris zijn!

https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/06/aardbei-daiquiri.jpg?fit=300%2C225&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/06/aardbei-daiquiri.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankcocktail,daiquiri strawberry puurIn mijn whisky doe ik geen ijs. Nooit! In mijn cocktails normaal wel maar deze keer heb ik de whisky tactiek ook eens toegepast op een cocktail. Heb je nodig: rum: neem goede, je moet niet overdrijven, maar met rommel ga je ook nooit een lekkere cocktail serveren. aardbeien: +- 150 gram/cocktail suikerwater:...Alles voor de man met smaak!